Звездата на Давид – златен шанс да поискаме и да ни бъде дадено!

6
Добави коментар
lubopav
lubopav

Звездата на Давид или Голям секстил – това е великолепната и рядка звездна конфигурация на небосвода днес, 29.07.2013 г.

Представлява два големи преплетени равнобедрени триъгълника, чиито върхове се намират на разстояния от 60 градуса (така наречени секстили). В грандиозната фигура участват 8 от десетте планети на Слънчевата система. Предишната такава конфигурация е наблюдавана на 07.02.1945 г., около края на Втората световна война.

Двата големи преплетени триъгълника, образуващи Звездата на Давид, обхващат знаците от земната и водната стихия. На фона на нагнетената глобална ситуация на сблъсъци, кризи и необходим хаос, описана от квадратурата между Уран и Плутон, която доминира небесната картина понастоящем, може би няма да има по-добро денонощие за свързване с балансираните женски енергии на водата и земята. Сякаш древната мъдрост на първичната природна женска същност се събужда и влива живителни сили в разкъсаното и разединено състояние на мъжката конфликтност – за да го удържи и да му помогне да завърши процеса, за да му „подшушне” интуитивно, че всичко и всички сме едно и че всяка единица е отговорна за цялото чрез онова, което чувства, мисли, прави.

Водата ни помага да се свържем с чувствата, да възстановим баланса на телесните течности, да усетим покоя на езерото, да станем отново плодовити и да обърнем внимание на впечатленията и сънищата. Земята има отношение към стабилността, сигурността, реалността, храната и сетивата. Емпатия, грижа и подхранване на простичката човещина, на осъзнаването, че никой не е по-голям и по-прав от истината на голямата картина – Големият секстил ни включва в енергийния поток на динамичната вселенска хармония.

Звездата на Давид сочи значимо обръщане към женските принципи на емоционалната интелигентност, нежността, интуицията, грижата и благодатта. Земният и водният елемент се допълват така, че довеждат финото, невидимото и неизразимото до манифестация, материализация и осезаема форма. Водата подхранва земната почва и я прави плодородна за семената на градивното намерение. В някои йогийски традиция шестолъчната звезда се свързва със сърдечната чакра, анахата – мястото на най-дълбок покой.

Големият секстил завладява със симетрията си, той е многоизмерна мандала, врата към множество възможности, според някои астролози – време на ускорен еволюционен потенциал, както за нас самите, така и за планетата ни, за слънчевата система и дори за галактиката. Големият секстил е златен шанс да поискаме и да ни бъде дадено, както и да формулираме непротиворечиво какво точно искаме, да задвижим енергията по непрекъсваемата верига – също като неспирния поток на движение по „каналите” на Звездата – от осъзнаването, през желанието и правилното състояние на духа до реализацията. Хармонията на фигурата ще уталожи всяко напрежение и ще създаде условия в днешния ден да помирим враговете вътре и вън. В свещената геометрия тя се нарича „звездата тетрахедрон”, шестолъчна звезда, позната и под името Меркаба, енергийно тяло от светлина. Тя свързва горе и долу, духа с материята, светлината с тъмнината.

Милена Вълканова

Ако тази публикация ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: анахата, Голям секстил, древна мъдрост, енергиен поток, женски енергии, женски принципи, Звездата на Давид, меркаба, Милена Вълканова, свой избор