Врати София. Vrati Sofia. Врати цени София.

1
Добави коментар

Избор на стъклени интериорни врати

Когато се избират стъклени интериорни врати, без значение от техния дизайн, винаги се прави добра комбинация между здравината и лекотата на материала с неговата прозрачност. Стъклените врати стават все по-популярни, а причината за това са техните естетически качества, както и възможността за различни видове декорация.

Материалът е такъв, че може да се монтира на всякакви места, без значение от влажността. Това ги прави предпочитани за сауни, бани, басейни и т.н. Те са здрави и могат да издържат на много високи температури, заради специфичната обработка на стъклото.

Видът им е толкова зашеметяващ, че ги прави предпочитани за големите и луксозни сгради, за входове на хотели, търговски центрове и др. Освен в обществените помещения, те се използват и в много офиси. Тези врати се превърнаха в една напълно достойна алтернатива на кухите врати от МДФ или дърво. Използват се все повече в частни домове, където собствениците искат да украсят жилището си. Различни модели на стъклени врати можете да погледнете тук.
Ще останете удивени от невероятно голямото разнообразие при стъклените врати. Можете да ги видите навсякъде около вас – в банките, магазините, офисите, където просто ги отваряте и затваряте, без да им обръщате внимание. Заради това голямо разнообразие, те се използват масово. Освен това, широкото им приложение навсякъде позволява да се придаде индивидуалност и да се допълни и подчертае всеки един интериор.
Стъклените врати могат да се изработят от различни типове стъкло, което допринася още повече за разнообразния им външен вид. Врати с еднакъв първоначален дизайн, могат да изглеждат по коренно различен начин, ако са направени от различно стъкло – текстурно, цветно, прозрачно или непрозрачно. Цветното покритие, гравирането или матирането на стъклото позволява върху него да се изобразяват орнаменти и снимки, които могат да накарат всяка една врата да изглежда по уникален начин.
Вратите могат да бъдат направени и от стъкло, извито като дъга. По този начин дизайна им ще бъде подчертан още по-добре в помещенията.
Плъзгащите се врати от стъкло са най-предпочитани и използвани. Те имат едно много голямо предимство пред останалите модели врати: Няма как да наранят някого, защото посоката им на отваряне не съвпада с тази на хората, минаващи през тях.
Стъклените интериорни врати са много елегантни и изискани. Това им позволява да са подходящи за почти всеки вид помещение. Колкото по-голям е размерът им, толкова по-красив е дизайна им. Когато се монтират в по-малки стаи, те са в състояние да спестят много място. Когато се плъзгат настрани, изискваното от тях място е много по-малко от това на другите видове плъзгащи се врати и от стандартните на панти.
С тях могат да се правят по-необичайни интериорни решения, защото тези врати имат свойството да изпълняват едновременно няколко функции, между които са: създаване на няколко стаи в едно помещение, разпределение на отделни зони, създаване на допълнително помещение и т.н.
Вратите от стъкло са красиви и представителни, за това и присъстват във всички бизнес сгради. Има ги и в търговските центрове, заради удобството което осигуряват на клиентите. Там те най-често са оборудвани с датчици за движение и се отварят автоматично.

Интериорни врати от стъкло – едно добро решение! 5.00/5 (100.00%) 3 votes