Топ 10 породи кучета за мъже (2 част)

1
Добави коментар
PetVet.bg
PetVet.bg

21.07.2013

Силният пол неизменно има нужда от своята половинка – и ако тя закъснява, нейното място може да се заеме от един добър приятел – или по-точно, от най-добрия приятел на човека. Огромният кучешки свят предлага безброй любимци от всякакви размери и форми, но само някои от тях могат да допълнят по идеален начин мъжкото ежедневие.

 

(1 част – прочети тук)

 

6.      Кане корсо

 

Осанката на кане корсо предизвиква страхопичитание – това едро, мускулесто и респектиращо куче би било достоен спътник на всеки мъж. Израснало в семейна среда, то е пазител на дома, но в същото време може да стане чудесен компаньон на мъжа, който все още търси дамата на сърцето си. Винаги тих и нащрек, вечно готов за действие, кане корсо е атлет и изисква същото от своя стопанин.

 

7.      Джак ръсел териер

Добре, това не е най-едрото куче, за което можем да се сетим. Но кой е казал, че на края на каишката до истинския мъж трябва да се разхожда само елегантен великан? Говорейки за великани, джак ръсел териерът има душа на голямо куче – той е упорит, енергичен, изпълнен с живот. В същото време малките му размери го правят чудесно куче за условията на апартамент в града, а селекцията му за партньор в лова го поставя дори рамо до рамо със запаления ловджия.

 

8.      Питбул

Не отминавайте тази порода без да сте прочели за поне малко от незаменимите й качества – увереност, сила, упоритост. Тренирането на интелигентно куче като питбула не е предизвикателство, а митовете за неговата вродена агресивност могат да бъдат разбити на пух и прах от един отдаден на обучението на кучето си мъж.

 

9.      Бигъл

Бигълът може да спечели всяко сърце с уникалния си характер – той може да бъде както нежен, внимателен и дори домошар, така и енергичен и готов за всяко предизвикателство. Мъже, приютете в дома си един бигъл, а жената на мечтите ви сама ще го последва – коя дама би устояла на тези очи?

 

10.      Бордър коли

Бордър колито е едно от най-умните породи кучета – факт, известен на мнозина. Ако обичате да впечатлявате околните с уменията на своя питомец, това е кучето за вас. Славата на бордър колито го предхожда – то е способно да се научи на всякакви трикове. Семейният мъж може да разчита на вродените умения на тази порода да завръщат животни, включително и деца подобно на загрижена бавачка.

 

Всяка порода притежава свои особеност и носи собствен чар, с които впримчва окото на силния или нежния пол. Ако търсите компания, един четириног любимец със сигурност може да стопли сърцето ви, независимо дали сте открили или все още търсите онзи специален човек.

 

Ралица Грънчарова

 

 

Още за кучета:

„Топ 10 породи кучета за жени“
„Коя порода куче е за теб?“

„Топ 10 породи кучета за деца“