Най-красивите птици в света

42
Добави коментар

Животни

Папагал Лори

Лори е малък, ярко оцветен (във всички цветове на дъгата), папагал, които живее в Австралия, Нова Гвинея, Индонезия и Филипините.

Американска ветрушка

Американската ветрушка се среща по цялото Западното полукълбо, от Канада на север до Фолкландските острови на юг. Една от най-елегантните и малки грабливи птици.

Тъпоклюна кайра

Кайрите гнездят в групи или колонии по стръмните брегове на морето на Северния Атлантически океан. Хранят с малки риби и морски безгръбначни.

Коронован жерав

Живее в Западна и Източна Африка. Много романтична птица. Ухажването може да бъде придружено от тракащи звуци и танци, които включват скокове, удряне на криле, откъсване на трева и поклащане на главата.

Червен кардинал

Живее главно в източните щати на САЩ, както и в югоизточна Канада и Мексико. Оцветяването при мъжкия е в ярко червено, с черна „маска“ на лицето. При женските преобладава сиво-кафявият цвят, с червеникави пера по крилата, гърдите и брадичка, с по-слабо изразена „маска“ от мъжкия.

Синьо рибарче

Широко разпространена птица. Придвижва се единствено с помощта на крилата, тъй като краката му са къси и не са предназначени за дълготрайно движение. Синьото рибарче предпочита уединението и рядко може да бъде видяно.

Червен ара

Царят на папагалите. Въпреки величествения и пъстър вид, ара има печална съдба. Тези папагали са ловувани от индианците. Месото са използвали за храна, а перата – за стрели и бижута.

Мандаринка

Птица от семейство Патицови. Полетът й притежава висока маневреност и характерното за нея е, че излита вертикално нагоре. За разлика от повечето патици, мандаринката често може да се види кацнала на клоните на дърветата или на скалите.

Райска тангара

Живее в източната част на Колумбия, Боливия, Бразилия, Френска Гвиана и Гвиана. Има специфичен вид. Муцунката е светлозелена, брадичката лилава, а гърдите светлосини.

Паун

Характерните особености на мъжкия паун са силно развитите горни пера на тялото, които могат да бъдат сбъркани с опашката и ярките и пъстри цветове. Женските пауни са по-невзрачни, сивкави на цвят, не притежават удължена опашка.

 
25. Акулите средно имат 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби,&nbspповече

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят&nbspповече

Голяма част от островите на планетата са необитаеми. Там няма питейна вода,&nbspповече