Сандали с чорапи: моден хит или гаф №1? » нeMODNO

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Понякога на подиума се налагат модни тенденции, които хората трудно възприемат в ежедневието си. Определени трендове изглеждат ултра фешън на котешката пътека или за екстравагантна фотосесия в списание, но когато заложим на тях при собствия си стил, стоят нелепо и странно.

Добър пример за това, е носенето на чорапи със сандали или чехли. Тази комбинация преди се е смятала за модно бедствие, тъй като в подобен вид са се „излагали“ само пенсионери на плажа.

В последно време сандалите/чехлите с чорапи се възродиха като тенденция от дизайнери и модни къщи, както при женската, така и при мъжката мода.

Много от звездите също често са забелязвани с подобни модни комбинации, но дали им стоят толкова добре, колкото си мислят?

Ново британско изследване показва, че този тренд се определя за най-големия моден гаф на всички времена. Веригата магазини Debenhams направила проучване сред клиентите си за най-лошите тенденции и съчетанието на сандали/чехли с чорапи, категорично заело първо място.

„Сандалите с чорапи са въплъщение на грешките в британския летен стил. Макар модният свят да казва, че те са на мода, нашите клиенти ги определиха като най-лошия външен вид на всички времена“, заяви говорителят на веригата магазини Ед Уотсън.

Ние също считаме, че подобен моден микс почти винаги е неуспешно представен. Много е трудно да се комбинират двата елемента от визията, така че в ежедневната визия да изглеждат добре. Разговаряли сме на тази тема и с доста мъже, които определят съчетанието при жените като анти-секси.

Вие какво мислите за този тренд? Моден хит или гаф е според вас?

Редактор: Делица Цонева