Матраци Нани : Матраци нани – Сбъднат сън!

1
Добави коментар
Zona.BG
Zona.BG

При избора на матрак е много важно да се имат предвид удобството на матрака, материалите, от които той е направен, дали е с пружина или не, съотношението цена-качество и не на последно място дали е еднолицев или двулицев. Докато избора на идеалният матрак за всеки според удобството, материала и цената е различен в зависимост от личните предпочитания, то избора между еднолицев и двулицев матрак, не винаги зависи от предпочитанията.

Преди да се сблъскат с избора на матрак някои хора дори и не са се замисляли дали искат еднолицев или двулицев, а други дори и не са подозирали за наличието на такъв вид избор. Основната разлика между тях се разбира от името им, единият е само с едно лице, а другият с две и може да се използва от двете страни. Пълнежът и на двата вида матрак е един и същ, но на двулицевия е двустранен, а на еднолицевия е само от едната страна, от другата има вградена рамка най-често от иглолистна дървесина. Поради това еднолицевият матрак може да се постави непосредствено върху рамката на леглото, докато за поставянето на двулицев матрак на леглото ще бъде необходимо да се постави подматрачна рамка, която да го държи. Това обстоятелство допълнително оскъпява матрака, както и наличието на още една страна годна за употреба и изискваща специална повърхност. И двата матрака от една и съща серия са еднакво удобни, просто единият може да се използва от двете страни и затова се смята, че може да се експлоатира за по-дълго време, по-комфортен е и по-хигиеничен. Но дали е толкова хигиенично да носиш една дреха и след това да я обърнеш от другата страна и да я носиш като нова? Някои твърдят, че едното лице на двулицевия матрак е зимно, а другото лятно, но не всички двулицеви матраци са с различни повърхности от двете страни. Основно преимущество на двулицевият матрак е, че е по-дебел и някои производители влагат по-качествени материали в двулицевия, отколкото в еднолицевия. Уважаващите себе си производители влагат в еднолицевите матраци дори по-качествени материали поради ползването им само от едната страна, но въпреки това някои от слоевете пяна или вата може да се сбият. Същото се отнася и за двулицевите и често потребителите не могат да ползват гаранцията на този тип матраци, ако не са ги обръщали периодично.

И двата типа матрак имат своите преимущества и недостатъци и затова не цената трябва да е основното при избора между еднолицев и двулицев матрак.