Всичко за Lenovo Thinkpad X230 Tablet

1
Добави коментар

Новото поколение

„Лаптоп – Таблет“ 2 в едно 🙂

 

Да ви разкажа за дизайна:

EnlargeLenovo на ThinkPad X230 Tablet има изпитан и истински вид на правилното ThinkPad. Капакът е покрит с меко черно покритие, което запазва пръстови отпечатъци и зацапване. В горния десен ъгъл е логото ThinkPad и на обратната страна, е потънал в сребърно логото на Lenovo.

В долния ляв ъгъл на капака са индикаторите за състоянието на батерията и режимa на заспиване. Както и при предишните ThinkPad Tablet , 12.5-инчов капака на X230 може да се завърта на 80 градуса и да се върне назад, за да включите системата в таблета.

Около дисплея е черен пластмасов капак, който има серия от сензорни дисплейи и в долния ляв ъгъл има и четец за пръстови отпечатъци. От лявата страна на клавиатурата на X230 са бутони за изключване на звука, силата на звука, заглушаване на микрофона и ThinkVantage.  Размерите на Тhunk Pad X230 са 305.0 x 228.7 x 270 – 31.3 mm и тегло 1,66 кг., той е доста лек преносим компютър дори със своята 6-клетъчна батерия. Батерията  в режим таблет издържа много повече,това е истински плюс за хората, които работят на краката си.

EnlargeLenovo показва X230 Tablet също за битка между бизнес потребителите и обикновените хора.  Характеристиките на Lenovo Roll Cage-Technology, са с по-чувствителните вътрешни части и със солидно стоманено покритие. Клавиатурата е  устойчива и  на разливане на течности тя помага да се гарантира, че от време на време при разливане на кафе или вода няма да имате нужда от смяна или почистване на вашият лаптоп.

 

Всичко  за дисплей и Audio

EnlargeThe ThinkPad X230 е с 12.5-инчов 1366 х 768 дисплей мултитъч има леко зърнест поглед към него. При разглеждане на снимки няма размити цветове при страничен поглед от 45 градуса, а и особено при гледане на видео. Ъгла на видимост – 45-градусов ъгъл.

Оценката за дисплейя X230 Tablet Convertible на яркостта на 215 лукса е също относително ниско, което позволява и да бъде залет екрана от слънчева светлина, докато използвате системата открито.  Качеството на звука е резултат от Dolby Advanced на X230 е Audio v2 софтуер, който позволява на потребителите да избират между множество предварително зададени настройки на звука, или избират свои собствени настройки.

Мултитъч дисплея, на ThinkPad X230 Tablet може да се използва като стандартен лаптоп или като таблет. С работа на системата, сензорния екран предлага точна и отзивчива обратна връзка. Екранът предлага  докосване с два пръста, която позволява на потребителите разглеждане на снимки  чрез фото галерия като плъзнете два пръста по екрана, а също така и с двата пръста се върти екрана и мащабира екрана. Превъртането на  уеб страниците е просто и лесно като детска игра.

За съжаление, поради факта, че Windows 7 никога не е направен за сензорен вид, общия потребителски опит липсва. За да се преодолее тази пречка, Lenovo е включила SimpleTap софтуер, който се отличава с работен плот с големи плочки, съответстващи на всяка част от софтуера, инсталирани на вашия компютър. 

При използване на включена клавиатура на съответният език се разпознава текста доста бързо въпреки нашият почерк и нашият ръкопис. Писалката разполага с чувствителен на натиск връx, както и разполага с десен бутон като на мишката разположен на върха на писалката, която работи с поддържаните приложения.

Клавиатура и тъчпад
Клавиатурата на ThinkPad, може да се пишат 80 думи в минута. Можете да получите две настройки на осветление на тази клавиатура, и изключване. Lenovo X230 е стандарт, от друга страна, предлагат четири варианта, който ви позволява да увеличите или намалите интензитета на задното осветяване. 

Както всички ThinkPads, на Tablet X230 разполага търговска марка TrackPoint на компанията показалката, която се оказа точна и добре балансирана по време на нашето изпитване, което ни позволява бързо преминаване от писане да използвате и показалеца, без да се налага да тегли ръцете далеч от клавиатурата.

Топлина

Lenovo монтирана X230 Tablet Convertible с нов дизайн на вътрешен вентилатор, който спомага за температури да му е приятно и готино. След стрийминг на 15 минути видео в Youtube, на тъчпада на X230 Tablet е измерена 80 градуса, а клавиатурата му е на само на 83 градуса. Долната страна на системата е малко по-топло над 90 градуса, но това е все още доста под нашата 95 градуса за комфорта праг.

Ports
The Lenovo ThinkPad X230 Tablet има всички предпоставки за бизнес потребител които може да си поискат. От дясната страна на системата е USB 2.0 порт, Smart Card слот, Ethernet жак, жак за слушалки, и ключалка. В лявата част включва два USB 3.0 порта, един DisplayPort, Wi-Fi превключвател, VGA порт и ExpressCard/54 слот. Долната страна на X230 разполага с разширителен слот за използване с докинг станция.

Webcam
720p уеб камера EnlargeThe ThinkPad X230 Tablet, предава сравнително ясни изображения, когато сте в добре осветена стая. Малки детайли като бръчки по лицето е малко трудно да видят – нещо, което много потребители ще бъдат щастливи  но като цяло уеб камера е в състояние да възпроизвежда цветовете по-точно и в крак с нашите движения.

Изпълнение
Този таблет се захранва от 2,6-GHz двe ядра Intel Core i5-3320M процесор, 4GB оперативна памет и 320GB 7200 оборота в минута твърд диск, което означава, че ще се справят с всички на вашите бизнес нужди без проблеми. Направихме промени на Norton Internet Security и инсталиран Flash, докато сърфирах  в интернет без никаква система за забавяне.

320GB е с  7200 оборота в минута твърд диск и при студен старт се включва с впечатляващите 34 секунди. Това са 9 секунди по-бързо от средния ултрапортативен хард диск. Има и бързо стартиране на Lenovo на скоростта на комбинация от бързия си твърд диск и с RapidBoot Shield софтуер, който подобрява зареждане на производителността чрез контролиране на изпълнението на програмите, които са включени по време на процеса на стартиране.

Този лаптоп отне сравнително дълги 3 минути и 26 секунди, за да завърши нашият лаптоп тест File Transfer, която включва копиране 4.97GB от смесени медийни файлове. Това се равнява на процент от 24.7 MBps, много по-бавно, отколкото средния за категорията 56 MBps. За да бъдем честни, все пак, тази средна стойност включва няколко лаптопи с по-бързи, твърди дискове.

С The ThinkPad X230 Tablet бях впечатлен от нашия тест електронна таблица, съчетаване на 20 000 имена със съответните им адреси само за 4 минути и 25 секунди. За един ултрапортативен лаптоп отнема 08:18 за завършване на една и съща задача. Теста за видео транскодиране, превръщане на 5 минути HD видео към Ipod Touch формат за 17 секунди.

Graphics
ThinkPad X230 Tablet не е проектиран да се справя сериозни игри. На теста 3DMark11, синтетичен показател, който измерва графичната производителност на системата, на X230 отбеляза скромно 624. Средната ултрапортативен получава 814.

Четец на пръстови отпечатъци

Ако сте загрижени за кражбите на данни, ще се радваме да знаят, че Lenovo е оборудван с ThinkPad X230 Tablet с четец на пръстови отпечатъци. Софтуерът четец на пръстови отпечатъци ви позволява да регистрирате до 10 до 20 пръстови отпечатъци, които ще можете да използвате за захранване на вашата система, дори и когато е изключена.

Живот на батерията
ThinkPad X230 Tablet идва с 6-клетъчна литиево-йонна батерия. С тази батерия можете да работите с впечатляващите 7 часа и 50 минути, което включва непрекъснато сърфиране в Интернет през Wi-Fi на 40 на сто яркост. Това е почти един час по-дълъг от средния ултрапортативен. 

Софтуер и гаранция

ThinkPad X230 Tablet с обичайната си колекция от бизнес-приятелски програми, включително гореспоменатата SimpleTab и RapidBoot Shield. The Enhanced Backup и Restore осигурява на потребителите бърз и лесен начин за архивиране на важните си файлове или да ги възстановите, ако е необходимо. Lenovo решенията за малкия бизнес позволява на потребителите да изберете, когато системата влиза в режим автоматично, видовете устройства, които може да бъде включен в USB порта, когато има автоматични актуализации и др.

Lenovo също така предоставя достъп до Nitro Pro 7 PDF и достап до програмите на  Microsoft Office и Norton Internet Security.

Серия:
Thinkpad X230
Размер на дисплея:
12.5″ (31.75 cm)
Резолюция:
1366×768
Тип матрица:
HD, Multitouch, AG, IPS
Процесор:
Intel Core i5-3320M 2.60GHz 3 MB cache
Оперативна Памет /RAM/:
4096MB
Дисково пространство:
500GB 7.2krpm
Камера:
Low-Light 720p HD Camera with Face Tracking
Безжична мрежа:
WLAN a/g/n, WWAN, BT
Пренос на данни:
no 3G
Батерия:
6 cell (66 Wh)
Софтуер:
Windows 7
Цвят:
Черен
Рамери mm:
305.0 x 228.7 x 270 – 31.3 mm
Тегло:
1.66 kg
Гаранция:
36 месеца