Бореца лично разстрелял Джиджи и Дебелия

1
Добави коментар
mignews
mignews

Тарторът на заловената банда за мокри поръчки Валентин Янев-Бореца лично е застрелял сочения за касоразбивач №1 Йордан Цонков-Джиджи на 22 януари 2009 г. в столичния жк „Люлин“ и Кочо Михайлов-Дебелия на 10 април 2009 г. в жк „Света Троица“, твърдят разследващи.

Засега те не разкриват какви са мотивите за убийствата и поръчителите на екзекуциите. Криминалистите влезли в дирите на Бореца и бандата му преди около година и половина. След разстрела на Джиджи прокуратурата свърза убийството му с ареста на починалия в кола на ГДБОП Пламен Куцаров. Той бе задържан за отвличането на Кирил Цветанов-Цигането през ноември 2008 г. Почина в кола на антимафиотите същия ден, в който Джиджи беше застрелян. Куцаров издъхва, докато го превозват от Института по психология на МВР към службата на антимафиотите.

Преди това 4 часа експерти го разпитват на детектора на лъжата за отвличането на Цигането. Една от версиите на разследващите тогава бе, че убитият Джиджи е друг от извършителите на отвличането и че някой разчиства участниците в престъплението. Куцаров бе уличен като човека, водил преговорите за 100 лв. откуп със съпругата на Цигането. Смяташе се, че самопризнанията на Куцаров могат да уличат Вальо Бореца и други заподозрени в похищението. Състав на Специализариния съд заседава до късно снощи дали да остави в ареста 11 от 15-те участници в бандата, за които спецпрокуратурата внесе искане за постоянно задържане.