5 факта, които ще развалят детските Ви спомени

2
Добави коментар
bluelagoon
bluelagoon

Тези факти наистина могат да развалят Вашите детски спомени
Някои неща в този списък са доста изненадващи и могат да ви шокират

 

5. Луис Карол може да е бил педофил

Луис Карол, авторът на “Алиса в страната на чудесата”, се смята, че е бил педофил. В домът му е била намерена фотографска колекция от голи млади момичета, някои от тях са малки, смята се че те са го вдъхновявали за образа на Алиса.

Въпреки че няма солидни доказателства, за да докаже, че Карол някога е злоупотребявал с млади момичета, колекцията му от снимки допринася за по зловещият му образ.

4. Barbie Girl е съден от Барби

Песента “Barbie Girl” от норвежко-датската поп група Aqua беше огромен хит през деветдесетте години. Бърз и динамичен дует и танц между певци представя играчите-кукли Барби и Кен, те също бяха изключително популярна сред децата. .

За съжаление, в основата на текста предполага Барби да бъде мацка, нещо, което създателите на Барби и Кен не са харесали – и така компанията Mattel съди Aqua. Въпреки че случаят бе прекратен през 2002 г., тя завинаги опетни образа на песента, която са създали една фантазия за малки момичета навсякъде: Барби и Кен са съществували като истински хора.

3. Трапчинките – аномалия

Бебетата са сладки, когато имат трапчинки, нали? Оказа се ,че появата на трапчинките е всъщност мускулна деформация – при структурата на мускулите на лицето.

2. Дядо Коледа е първоначално е бог на войната

Името на Дядо Коледа е синоним на Коледа, християнски празник за раждането на Исус Христос. Всъщност, много елементи от историята на Санта Клаус притежават много малко християнско значение.

1. Пръстенът на настроението, може да ви убие

Пръстените на настроението са били любими на децата през 1970 г., и са забавлявали много поколения след това. Съставка, която прави това да се случи, се нарича течни кристали, неговите частици се променят с промени в температурата, което от своя страна променя цвета на пръстена. Това е течен кристал, който ще намерите в LCD телевизорите и компютърните монитори. Но това, което повечето деца не са наясно са  съставките от токсичния живак и арсен в течните кристали, пръстените на настроението са особено смъртоносна играчка в ръцете и устата на децата.