Рефинансиране на кредит Препоръчана

13
Добави коментар
alex.jinkov
alex.jinkov

Кирил Йовев

Неделя, 04 Август 2013

в Бизнес

Рефинансиране на кредит Препоръчана

Посещения: 187

0 коментара

Абонирайте се

Световната икономическа криза принуди много хора да обмислят рефинансиране на своите кредити. Казано накратко, това означава да се предоговори задължението. Тъй като България е страна на абсурдите, се оказва, че е по-лесно да се вземе нов кредит от друга банка, отколкото да се предоговори кредитът в същата банка. Това е така, защото банките имат клиентите си за даденост.

Рефинансирайки кредита си вие можете да намалите размера на своята месечна вноска, а колкото по-голямо е задължението, толкова повече пари ще спестите.

Повечето хора в България дори не са чували за рефинансиране и има причина за това – тя  е, че банките не искат да се разчува, тъй като те губят пари – каква би била изгодата им, ако ви намалят месечните такси?

За какво да внимаваме, когато избираме банка за рефинансиране на кредит?
Бъдете много внимателни – вижте дали банката, която сте избрали, предлага по-добри условия.

Обърнете внимание на скрити условия като такса за отпускане на кредит, такса за управление на кредит, такса за предсрочно погасяване и други подобни.

Рефинансирането е добра идея, когато имате няколко кредита в различни банки или пък задължения по кредитни карти.

При първия случай ще отпаднат няколкото такси за управление на кредитите, застраховки и други подобни. Освен това можете да изберете банка, която има по-ниски лихви и по този начин да спестите още повече пари.

Кредитните карти също имат високи лихви – предоговарянето на тези задължения е жизненоважно, ако дължите голяма сума.