„Нова Броудкастинг Груп” обяви придобиването на „Дарик Нет”

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

„Нова Броудкастинг Груп” обяви придобиването на „Дарик Нет”

06 Август 2013 | 09:50

София /КРОСС/ „Нова Броудкастинг Груп“ придоби 70 % от „Дарик Нет“ АД и така, след финализиране на сделката, ще стане собственик на всички сайтове, част от „Дарик Уеб“, както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – „Нетинфо“ АД.

След приключване на процеса по придобиване, „Нова Броудкастинг Груп“ ще се превърне в лидер на дигиталния медиен пазар в България. Активите на компани-ята ще включват популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

Това обединяване с изключително разнообразната гама от уебсайтове и мулти-медийни платформи на „Дарик Уеб“ и „Нетинфо“ ще даде възможност на „Нова Броудкастинг Груп“ да предложи на своите клиенти креативни и добре таргетира-ни рекламни решения.

„Тази сделка променя изцяло „Нова Броудкастинг Груп“. С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с не-търпение да започнем съвместна работа с екипа на „Дарик“, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“.

Сделката се очаква да бъде финализирана в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.