Руди, Муден и Кукушев: Като свърши лятото, ще имаме албум

16
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

След парчето „B**ches&I Like“ Rudi, Duli, Muden & Kukusheff стартираха лятото като една от най-харесваните български банди.

Харесай страницата ни във Facebook

Млади и свежи Руди, Дули, Муден и Кукушев имат четири парчета с клипове, които радват меломаните пред екрана, а освен тях и доста други за една година.

Точно на рождения ден на музикалната четворка Rudi, Duli, Muden & Kukusheff репортерът на Меломан.бг Сабина Димитрова се срещна с трима от тях – Руди, Муден и Кукушев и те споделиха отговорите на няколко въпроса.

Къде е Дули – четвъртият човек?

Кукушев: Дули работи, както и всички ние. Командирован е от неговата служба за четири седмици на морето, така че никои да не го жали – там е, работи, усърдно и бичи айляк. Как е възможно – това ще обясним в следващия брой… Хаха! Муден: И следва продължение. Хаха… Кукушев: Така че затова го няма – не му съчувствайте – на морето е!

Вторият въпрос е много неочакван – как се събрахте трима актьори и един музикант и си направихте толкова свежи парчета и хитове?

Руди: Стана рязко! Кукушев: Много е важно – не сме отговаряли досега на този въпрос. Хаха… Ние сме… Руди: Чакай! Той иска да каже. Муден: Така. Значи ние сме колеги с Кукушев и с Дули от университета и си се познаваме от там – учим актьорско майсторство. И Дули беше една година преди тебе (на Кукушев), после Кукушев и аз съм най-малък курс. И оттам се познаваме, участвали сме в общи представления, проекти и т.н. Руди и Дули работят в една работа – колеги са. Един ден Дули ми звънна и каза: „Ела до нас да те запозная с един човек.“ И аз отидох – Руди беше там. Направихме една песен един час след запознанството ни. Беше на 8-и декември – студентския празник. Кукушев по това време беше в Англия – учеше, след като се върна и той се присъедини към групата и така… Кукушев: Много хубаво и стройно обяснено. Обикновено, като всички говорехме, беше доста объркано. Иначе сме еднояйчни близнаци и сме разделени при раждането и от големия стрес на тази раздяла – затова не си приличаме физически. Руди: Но има силна връзка, силна… Кукушев: Като в латино сериал се събрахме – това е истинската версия, а онази, която каза Муден е за пред хората.

Продължавате ли да правите хитове?

Муден: Винаги сме правили хитове. Кукушев: Идеята на тази група е, че ние сме четирима изпълнители в различни сфери – така или иначе, които се събираме и сме артист… Руди: В Англия всички са „артист“. Ако рисуваш с ръце си артист, ако рисуваш с крака си много по-арт… Кукушев: И така – ние сме четирима артисти, които сме се събрали и когато сме се събрали се получават разни хубави неща заедно. Имаме и проекти по отделно, както е нашето представление или парчета в различни комбинации, колаборации с различни хора – и така. Предстоят много яки неща, но продължаваме да правим музика, продължаваме да правим театър, кино по малко… каквото ни е на душата. Руди: Любов… Муден: Обичаме живота, радваме му се. Руди: Не помежду си… Кукушев: Харесва ми паузата, след всеки наш отговор.

И все пак какво ново ви предстои? Нещо да споделите?

Руди: Лятото ние така го започнахме – подхванахме темата за айляка и много влязохме в тази роля и ще държим на тази роля поне до септември, октомври. Дотогава сме пълен айляк. Оттам нататък, като мине морета и всякакви такива неща, без напрежение ще си продължиме. Муден: Да, имаме проекти. Ще има проекти… Кукушев: Еврофондове за усвояване.. Руди: Толкова много проекти, че как ще се справяме…

А сега какво точно правите?

Кукушев: Ходим на морето, на участия. Много обичаме – приятно ни е, хората ни канят и се забавляваме много, а тука в София си работиме. Руди: И, когато намерим някакъв момент, в които и четиримата да сме тук и студиото да е available – Кукушев преведи… Кукушев: Достъпно, свободно, на разположение. Руди: Тогава в студиото – и новият клип е готов за един час. Муден: Както казваше един приятел – развивам се напълно нормално за възрастта си.

Ако имате предложение за общо парче от поп-фолк звезда и вокалиста на Red Hot Chili Peppers – къде ще се включите?

Руди: Ние за момента не сме имали предложение за Red Hot Chili Peppers… Кукушев: Или само от вокалиста им, защото иначе ще стане – квартет, октет? А иначе вече имахме предложение от поп-фолк певица, но някак си го отклонихме. Муден:  Да речем, че не е точно нашето нещо… Руди: Да речем, че не е точно нашето нещо – да не си сменяме стила. Има изпълнителки, които много ги харесвам – не само визиално, а харесвам ги като пеене, но не поп-фолк пеенето им, а поп и джаз. Много голяма част от тези поп-фолк изпълнителки са истински музиканти и могат да пеят страхотни неща. Да се надяваме, че ще започнат да пеят и другата музика и да правят хубава музика.

Имате едно парче с Теди Кацарова дотук и по този случай ми се иска да ви питам с кого още бихте направили?

Кукушев: Конкретизирали сме се в джаз нишата и си я следваме. Руди: Теди не е само джаз, тя си е и поп… Кукушев: Тя е доста неща… Муден: Теди е мултифункционална – искам да вмъкна… Руди: А на въпроса – просто трябва някои да ни хареса… няма формула.

Сега да ми кажете – вие сте бой банда или генгста шит?

Кукушев: Ние сме първата генгста бой банда и ходим да се бием. Руди: Аз не съм съгласен, че сме генгста шит… Кукушев: Ми аз сам съм си генгста бой банда, сам съм си рекърдс ин дъ худ точка ин тире… Муден: Аз съм си обикновен човек. Кукушев: Ние сме, както казва Руди генгста шитец – това си е нашия стил. Муден: Всичко, което е без напрежение – това е нашия стил. И не се сравняваме с никого, просто си правим това, което си ни идва отвътре. Не се съобразяваме с това.

Разкажете ми по нещо за себе си, а четвъртия разказ…

Руди: Направо ще ти разкажем и за него. Кукушев: Аз ще разкажа за него. Дули всеки ден, когато се събуди в седем сутринта и пие сутрешното си кафе, рисува с маслените си бои, така изразява себе си най-добре. Когато реши, че творбата е готова, тръгва из града, за да търси интересни хора, за да събеседват, най-вече на политико-социални теми. Когато сметне, че и това е готово – отива да твори музикално и актьорско и го поздравявам специално с това, което ще прочете… А сега Руди кажи нещо за себе си. Руди: Аз по принцип не съм музикант, а съм магистър икономист – млад меринджей се определям! Хаха… Завърших международни отношения в Свищов с английски и арабски език. Честно! Не се шегувам. Като бях малък бях цигулар, след това една преподавателка ми счупи лъка в главата, защото изсвирих една нота грешно. След това един приятел ми показа няколко акорда на китара и се запалих по рок. Свирих на китарата много дълго време рок и всъщност мисля, че и досега това ми допада най-много. А бях и DJ по едно време. Всъщност ми е мешано от музикални стилове в главата и се получават интересни комбинации. Кукушев: Кукушев – 27 се определям, актьор все още. Това съм учил, това съм завършил. В България и в Англия имах щастието да уча. Занимавам се с това – правя театър, снимам, когато мога, а, както стана ясно, преподавам и английски. Определям се като повече актьор – това, което правя като музика се уча всеки ден. И това, което правя, го правя от гледна точка на актьор и смятам, че с това най-много допринасям за групата. Мечтата ми да бъде представено готино, да има някакъв образ. Това съм аз – актьор и по някакво стечение на обстоятелствата музикант. Муден: Ми аз съм така приятно момче, симпатяга. И аз също съм завършил актьорско майсторство, само че повече се определям като рапър. Занимавам се с хип-хоп от седми клас – тогава формирах първата си група, след това още няколко, докато се запозная с тях. Занимавал съм се на по ъндърграунд ниво с тази музика, с по-тежки неща преди години. А с актьорско майсторство почти вече не се занимавам и винаги хип-хопа си ми е бил в кръвта. Тази музика доста си я обичам и съм имал периоди, в които съм бил по-вманиачен в това. Сега вече си го раздавам по-айляк, по-безгрижно и се кефя на нещата, които правим. Определям се като трапезен революционер и така…

Значи в следващото парче ще имаме двама музиканти и двама актьори?

Муден: Един музикант, един рапър и двама акьори! Кукушев: И ще бъде доста хейтърско – само това ще кажем. Руди: А днес каква дата е? Точно преди една година беше промоцията на първия ни клип. Хвана ни в рождения ни ден. Доста неща се случиха за една година – четири клипа…

… и за тази една година тогава…

Руди: Аз не мога да повярвам – имам чувството, че са поне три. Около всеки един клип е имало толкова много емоции, нови хора, запознанства, интервюта и всяко нещо носи някаква емоция в главата на всеки. Видяхме как работи цялата музикална индустрия – някои неща ни харесаха, други не. Муден: Честит рожден ден! Кукушев: Какво се случи за нас – всичко се случи. Всичко, което хората виждат при нас – точно за една година се е случило. Руди: Всичко го правим сами. Муден: Без продуценти. Руди: Досега нямаме нито един спонсор. Кукушев: Не бихме се обидили, нали… Руди: Може да пуснеш отдолу контакти. Хаха… А да се върнем на предните въпроси – докато пуснем едно парче, ние сме направили още три, четири, но в България системата е такава. И да речем, че като свърши лятото – ще имаме албум.

Какво мислите за благотворителността?

Руди: Ние участваме в доста благотворителни проекти и гледаме да откликнем винаги при възможност. Абсолютно сме за колективната помощ. Муден: Участвали сме досега и няма нищо по-хубаво от това. Трябва да има повече такива мероприятия.

Пожелайте нещо за нашите меломани.

Руди: Искам Асен да пожелае. Той е доста креативен във всякакви пожелания, честитки, картички… Кукушев: Пожелавам на читателите на Меломан.бг да бъдат все така активни. Да имат активна гражданска позиция относно глобалната картина и в часност музикалната, българска, да имат мнение, да харесват или не харесват съответно музиката, която се вади. Също така да са живи и здрави им пожелавам. Руди: Да шерват и да лайкват. Кукушев: И да шервате и да лайквате – това е – като да цъфнете и да вържете! И между другото някога да си купуват по един оригинален албум, за да видят какво е. Муден: И да слушат весела музика. По-айляшка.

Коментари

коментар(а)