ЦСКА се издъни срещу аматьори – Стоичков спаси „армейците“ от срамна загуба (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

22
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Отборът на ЦСКА не успя да победи аматьорския Спортист (Своге) в контролна среща, която се проведе на базата на „армейците“ в Панчарево. Стоилов вкара от дузпа в 65-ата минута за гостите, а Тони Стоичков възстанови равенството след удар с глава в 85-ата минута.

По този начин „червените“ продължиха с равните резултати. До момента те имат три хикса от три изиграни мача в „А“ група.

Стойчо Младенов заложи предимно на юноши. От опитните играчи на терена бяха Стоян Колев и чужденците Омар Косоко и Християн Кировски. Шанс за изява получиха също Рангел Абушев, както и дошлият на проби бранител Иво Райков.

Футболистите на ЦСКА имаха възможност за гол още в 3-ата минута, но Григор Долапчиев не успя да оползотвори подаване на Кировски. Осем минути след това македонецът комбинира с Косоко, който си поведе топката твърде дълго и тя излезе в аут.

В 20-ата минута Долапчиев отправи хубав удар, но вратарят на гостите Димитров спаси. Две минути след това свогенци създадоха първото си голово положение. Стоилов проби отляво и нахлу в полето, но не успя да преодолее Колев и би в тялото му.

В 28-ата минута Абушев се възползва от грешка на отбраната в бяло и излезе сам срещу вратаря на съперника, но стреля в него. Малко по-късно на Стоян Колев отново му се наложи да се намесва, този път след изстрел на Борисов.

В 38-ата минута Косоко опита атрактивно изпълнение след центриране на Райков. Топката обаче срещна тялото на защитник на Спортист.

След почивката шанс за изява получиха още няколко от младите футболисти на ЦСКА.

В 56-ата минута „армейците“ проведоха отлична контраатака, но прехвърлящ удар на Кировски премина покрай вратата на отбора от Своге. В 65-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Кечев. Стоилов застана зад бялата точка и реализира, въпреки че резервата Анатоли Господинов успя да играе с топката.

„Червените“ се стреснаха от негативния развой и тръгнаха в атака. Натискът им обаче бе твърде хаотичен, а единствено пред Димитър Маймунков се отвори шанс да се разпише, но той го пропиля.

Все пак в 85-ата минута Тони Стоичков се извиси в наказателното поле и засече с глава центриране отдясно, с което спаси своя тим от срамна загуба.

ЦСКА – СПОРТИСТ (СВОГЕ) 1:1 0:1 Стоилов (65-д) 1:1 Стоичков (85)

ЦСКА: Стоян Колев, Васил Попов, Иво Райков, Христо Мартински, Юлиян Илиянов, Цветан Илиев, Петър Витанов, Рангел Абушев, Омар Косоко, Григор Долапчиев, Християн Кировски (Анатоли Господинов, Калоян Янков, Пол Александров, Радой Божилов, Емил Ботев, Димитър Маймунков, Тони Стоичков, Александър Аспарухов)

Спортист (Своге): Димитров, Марчелов, Малинов, Г. Тодоров, Богомилов, Рангелов, Стоичков, Симеонов, Стоилов, Борисов, Б. Тодоров (Костов, Кечев, Карагьозов, Г. Иванов, Петков, Василев, Асенов, Е. Иванов)

снимки: Емона Цончева/Sportal.bg

ГАЛЕРИЯ от мача ЦСКА – СПОРТИСТ 1:1 – ТУК!!!