10 от най-големите бг хитове на лято’2013

26
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 07.08.2013

Няколко са имената, които тази година владеят челните места в родните класации. Безспорните лидери и през 2013 година са Графа, Криско, Бобо и Лора Караджова, започнали инвазията си още през миналото лято, като тази година обаче в списъка на хитмейкърите няма как да не добавим и новите открития на Monte Music Михаела Филева и VenZy. Творческият тандем Лео и Играта също продължава да радва феновете на българската музика, а голямото завръщане на Сантра й гарантира присъствие в чартовете. И, ако през 2012 г. риалити музикалните звезди бълваха хит след хит и звучаха нон стоп в родния радио ефир, през тази далеч не е така. Ето 10 от най-големите бг хитове на лято’2013.

Виж още: 10-те най-големи бг поп хита на лято’2012 10-те най-излъчвани песни в българския ефир през 2012 г.

1. Графа feat. VenZy и Михаела Филева „А дано ама надали“ Песента бе представена официално на годишните музикални награди на БГ радио на 24 май, а след като церемонията бе излъчена и в ефира на bTV, сингълът получи и своята национална премиера. Видеото се появи на бял свят в полунощ на 26 срещу 27 май в официалния профил на Монте Мюзик в YouTube. „А дано, ама надали“ е по музика, аранжимент и текст на Графа. Режисьор на видеото е Васил Стефанов, оператор е Александър Крумов. Стайлингът е дело на Василен Милков, а сценограф е Антония Попова.

2. Криско feat. Лора Караджова и Бобо „Министърът на веселието“ Хитовият изпълнител Криско бе готов с един от многото си летни проекти още в средата на месец май. В „Министърът на веселието“ участие взимат Лора Караджова и Бобо, а музиката, аранжиментът и текстът по традиция са на самия Криско. Видеото към песента е режисирано от Bashmotion, а прелести в него демострират сексапилните момичета от балет „Магия“.

3. VenZy feat. Pe4enkata „Под открито небе“ VenZy определено е удар в десетката за продуцентите си от Monte Music. Истинското му име е Венцислав Ауори и, още с появата си на музикалната сцена у нас, даде заявка за сериозно присъствие оттук нататък. В средата на април той и световната шампионка по бйт бокс Pe4enkata зарадваха меломаните със съвместното си парче „Под открито небе“, познато дотогава само като част от рекламните клипове на Kubeti. Песента е по музика на VenZy, аранжимент на Боян Ковачев и текст на Влади Ампов (Графа). Видеото е режисирано от Васил Стефанов, който се изявява и като оператор.

4. Били Хлапето и Графа „Както искаш“ В края на март Monte Music и Jim Beam представиха общия проект между Били Хлапето и Графа – „Както искаш“. Оттогава песента не слиза от челната петица в класацията на най-излъчваните песни у нас. Музиката, текстът и аранжиментът са на двамата изпълнители, а саунд дизайнът е на Боян Ковачев и Графа. Музикален продуцент на парчето е Влади Ампов – Графа, режисьор на черно-белия клип към „Както искаш“ е Васил Стефанов, а негов оператор е Александър Крумов.

5. Ангел и Моисей feat. Криско, Venci, Pavell и Dexter „Знаеш ли кой видях?“ Както още в началото на годината обещаха, Ангел и Моисей зарадваха феновете си с ново парче в края на април. Песента събира на едно място солидно мъжко присъствие, като кум двете риалите звезди се присъединиха още Криско, Venci, Pavell и Dexter.“С момчетата сме братчета и това е семейната песничка на крюто“, коментираха Ангел и Моисей. И видеото към „Знаеш ли кой видях?“ е дело на Павлин Иванов – Bashmotion.

6. Young BB Young feat. Krisko „Featuring s Krisko“ (“Айде, бе”) В началото на юни бандата Young BB Young зарадва феновете си с ново парче. То носи заглавието „Featuring s Krisko“ или както е по-известно „Айде, бе“. Песента е по музика и аранжимент на Стефосникът От Нос, автори на текста са Стефосник, Криско, Черен. Режисьор на видеото към „Featuring s Krisko“ е Радостин Събев – Shosho, а оператор е Томислав Михайлов – Чочо. NB! Клипът не се препоръчва за лица под 18 години.

7. Сантра „Късно за романтика“ „Късно за романтика“ на Сантра излезе в първите дни на лятото. Песента е поредното дело на култовия рапър и хитмейкър N1 в България – Криско, и макар да е записано за невероятните два часа, успя да се наложи и дори да се настани удобно в челните места на родните класации. Сантра представи за първи път „Късно за романтика“ пред публиката в Пловдив със зрелищен лайф перформънс, оригинална визия и балет, в третата вечер от тридневния фест в града под тепетата „359 Hip-Hop Festival 2013″. Иначе режисьор на видеото е отново Bashmotion. Стилист е Габриела Христова. Хореографията е дело на Makosanostra crew.

8. Део, Лео, Рафи & Играта „4D“ За радост на всички свои фенки Део, Лео, Рафи и Играта се събраха в общо лятно парче със заглавие “4D“, което беше представено в началото на юли. Автор на музиката и аранжимента е Петър Костов (Бате Пешо), а закачливите рими в текса са съчинени от самите изпълнители. Видеото към „4D“ е със специалното участие на Любен Дилов-син, а по хореография на Александра Енева – Алекс в клипа е включен и неповторим танц, който задължително трябва да бъде видян. Режисьор на лентата е Кирил Кирилов, а нейни оператори Бебо Халваджиян, Силвестър Йорданов и Стефан Тодоров (чието дело са подводните снимки).

9. Кристо и Лора Караджова „Повече от всичко“ Отново в началото ма юли Кристо и Лора Караджова представиха новата си съвместна песен – „Повече от всичко“. Парчето е по музика и аранжимент на Symphonix, а автори на текста са Бобо и Кристо. Режисьори на видеото на „Повече от всичко“ са Людмил Иларионов – Люси и самия Кристо.

10. Rudi, Duli, Muden & Kukusheff „B**ches & iLike“ Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – това са четиримата творци, които, без много шум и излишен пиар, създават позитивните хитове на лятото. След като лято’ 2012 мина под знака на „Мене не Meybe!“, тази година момчетата определено доказаха, че не са предали стила си. В началото на юни бе вече бяха налиния с „B**ches & i Like“… или „Бичим айляк“. Купон, настроение, веселие – всичко това е събрано изключително умело в новата песен на четворката. Музиката на „B**ches & iLike“ е на Rudi и Бате Пешо, а текстът – на Rudi, Duli, Muden & Kukusheff.

.:: Кликни тук и подкрепи „10-те най“ в класацията на българските сайтове ::.

Коментари

коментар(а)