Вежди според формата на лицето

0
Добави коментар

Веждите са рамка на очите и играят важна роля в изражението на лицето. Ето защо е добре да прецените каква форма да им придадете. Това зависи от няколко фактора: каква е формата на лицето ви, колко е голямо челото и колко е гъсто окосмяването ви. Има си и стандартни правила, които могат да ви ръководят в избора на точна форма на веждите:

При овално лице: Това е най-универсалната форма и й подхождат почти всякакви форми вежди. Само един съвет: ако имате достатъчно гъсти вежди, не ги оформяйте в тънка извита дъга – така само ще заносите едни потенциално плътни тъмни вежди, с които бихте могли да се похвалите.
Кръгло лице: Идеалната форма на веждите в този случай е тип „крило“ – от центъра към краищата веждата върви нагоре и към края на окото прави чупка и тръгва надолу. По този начин ще придадете на лицето си илюзията, че е по-издължено. Внимавайте обаче да не ги скосите в центъра, защото така погледът ви ще изглежда „лош“.
Сърцевидно лице: Тук се налага да смекчите острите черти на лицето и за целта е добре да оформите веждите си като дъга. Не ги правете много тънки, защото това само ще подчертае и без това острата ви брадичка.
Квадратно лице: И тук най-добрият вариант е „крило“, но малко по-разперено, т.е. чупката идва почти в края на веждата и е едва забележима.
Издължено лице: Тук трябва визуално да скъсите лицето си. За целта е добре да оформите веждите си като права хоризонтална линия – като на актрисата Каджол. Това ще отклони погледа на другите от долната половина на лицето ви, защото е научно доказано, че човешкият поглед предпочита да се движи хоризонтално.