Невероятна техника за рисуване върху ноктите

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Харесват ли ви красиво изрисуваните нокти от снимката? Можете да разгледате още разноцветни дизайни в нашата галерия.

А сега ще ви кажем добрата новина: не е нужно да притежавате сръчността и въображението на художник, за да си направите сами подобен маникюр. Ако си представяте как ръката ви трепери, докато се опитвате да рисувате върху малката нокътна плочка с още по-малка четчица, веднага ще ви успокоим – няма да се наложи да правите нищо толкова сложно!

Показаните маникюри са постигнати на принципа на вековна техника за рисуване върху водна повърхност, наречена ебру. Тя води началото си от тюркско-ислямската средновековна култура. Но стига толкова факти. Все пак в момента имаме час по красота, а не по история, така че нека започваме с кратките инструкции.

Ще ви трябват единствено: – съд с вода – клечка за зъби – лакове за нокти в избрани от вас цветове (могат да бъдат само два, а може да решите да използвате и много повече) – лакочистител

Пет съвсем лесни стъпки:  Цялата „философия“ по направата на цветния маникюр е представена нагледно в двете клипчета, които сме поместили в статията. Всяко от тях представя различна шарка, но принципът е един и същ. Ще го опишем накратко тук.

1. Пълните най-обикновен съд с най-обикновена вода.

2. Използвайки четката в самото шишенце, капвате малко лак за нокти върху водата. Ще видите как той ще се разнесе в голям кръг по повърхността. В центъра на този кръг капвате малко и от следващия цвят. Той също ще се разнесе. Продължавате да редувате цветовете до получаване на желаното количество концентрични кръгове.

 3. С помощта на четка за зъби „раздърпвате“ краищата на цветните кръгове, така че да получите интересна фигура, която ще ви допадне за дизайн на вашия маникюр. Написано с думи, може би не звучи много ясно, но от видеото ще видите колко е просто всъщност.

4. Нокътната ви плочка трябва да бъде напълно почистена от всякакъв лак. Внимателно я потопете в получената върху водната повърхност фигура, така че част от красивото изображение да остане върху ръката ви. Повторете упражнението с всички пръсти.

5. Остава само да почистите кожата около ноктите си, тъй като част от картинката ще остане и върху нея. 

Ако този нов начин на лакиране ви е допаднал и искате да получавате още съвети за красота от нас, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!