Лесни начини да направим къщичка или хранилка за птици

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

За да съживим градината и дома е необходимо да нанесем някои освежителни промени. Почистването е само началото, след това е боядисването, засаждането на нови цветя или билки. Някои биха възкликна ли, че не разполагат с градина. В тези случай нашата тераса е и градина. Ако е достатъчно просторна ще поставим красиви мебели или няколко саксии с любимите цветя.

Малките неща са тези, които ни карат да се усмихваме. Няма нищо по-хубаво от това да направите къщичка или хранилка за пиленца и да им се радвате всеки ден. Те се нуждаят от толкова малко, а носят голяма радост за възрастните и децата. Може да направите къщички от толкова много на пръв поглед излишни предмети в дома ви.

Тези къщички са направени от кратуни. Продават се навсякъде, не са скъпи, а може би ги имате и в дома си, но сте забравили за тях. Може да ги оцветите, да ги закачите на терасата или на удобно място в градината, където няма да ги вали дъждът.

Кратуните са в различни размери. Може би ако поставите по-големи до тези, които сте предвидили за хранилки на птиците, те ще свият и гнездо.

Старите глинени съдове вършат чудесна работа. Поставете ги на удобно място и сложете малко семки или друга храна за птици. Ако нямат свито гнездо това може да се окаже техния нов дом.

Големите метални чайници, металните кутии и консерви също могат да бъдат превърнати в къщичка или хранилка за птици. Бързо и лесно, с малко средства, те ще се отбиват през цялата година.

Снимки: architectureartdesigns.com