Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Принцип на мускулно объркване

31
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
     Мускулно объркване е тренировъчна концепция, която е била използвана от спортни атлети, културисти и лични треньори в продължение на години. Тази концепция се фокусира върху идеята за поддържане на мускулите ви объркани , за да видите най-голям резултат от това. Въпреки това, използването на тази програма за загуба на тегло не е радикална или нова идея. В действителност, идеята за промяна на упражнения е много подобна на диета  в която въртите въглехидратите-/виж МАНИПУЛИРАЙ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ и  Златно правило за изчистване на мазнини  .Представете си за момент, яде една и съща храна за закуска, обяд и вечеря всеки ден.
 
Какво е това мускулно объркване? Принципът на мус­кулното объркване на Уидър включва непрекъсната промяна в някои от елементите на трениров­ката, като броя на сериите и повто­ренията, избора на упражнения и реда на изпълнение, продължи­телността на почивката. Това предпазва от застой, поддър­жа мускулите в състояние на готовност, не допуска досада и отегчение.
 
Научна подкрепа: Проучване, извършено под ръководството на университета в Аризона установи­ло, че спортисти, които тренират по вълнообразна програма с оглед мускулно объркване, извършвайки промяна при всяка тренировка в течение на 12 седмици, повишават над 100% силата при преси от лег в сравнение с трениращите по фиксирана програма.
 
 Как да тренираме: За да прило­жите принципа на Уидър за мус­кулното объркване използвайте променливите елементи на трени­ровката.
 Най-лесно е да се сме­нят тежестите и повторенията. Напр. ако тренирате гръб използ­вайте големи тежести и малко повторения (6-8) при едната тре­нировка, малки тежести и много високи повторения (20-30) при следващата тренировка, умерени тежести и повторения (8-10) след това и накрая леки тежести и висо­ки повторения (12-15).
 
 
Прочети още :
автор: Иван Пашов
 
Fitness & Health lifestyle