Честит рожден ден, Илиян!

15
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Днес своя рожден ден празнува един от любимците на поп-фолк феновете – Илиян.

Харесай страницата ни във Facebook

Илиян е отраснал в музикантско семейство във Велико Търново. Самият той е свирил на пиано. Самоук певец е, от 14-годишен работи с оркестри по заведения и сватби.

Отива му сръбско-циганското пеене в стила на Звонко Демирович. Гласът му е плътен, дълбок, с голям диапазон. В началото на кариерата си участва в продукцията на оркестър Кристал с няколко песни, а малко след това започва да прави типични фолк песни.

Още 2006 г. е забелязан и се откроява с дебютния хит „ЧРД“, през 2008 издава първия си албум, а лятото на 2009 прави големия си удар – „Тупалка“. Същата година издава едноименен албум. След това следват едни от най-големите му хитове – „Йо, йо“, „Палатка“, „Две неща“, „Чикита“, „Хей, момиче“ и т.н.

Участва в турнетата на „Планета“ през 2009 и 2010 година. Често има концерти зад граница в държави като Белгия, Испания, Португалия, Великобритания, Холандия и др., а през 2011 г. прави турне в Америка. Към момента е сред най-харесваните и успешни мъже певци в жанра и притежава множество награди за певец на годината.

Гласувайте ТУК за любимите си поп-фолк песни!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It