Как да настроим 3G мрежата на нашия таблет?

4
Добави коментар
iskam.gps
iskam.gps

Как да настроим 3G мрежата на нашия таблет?
09:46, 09 Август 2013 видяна 23934 пъти

1
2
3
4
5

3,15 / 5
(128 гласа)

Вие не сте гласували за тази новина

Чудили ли сте се какво е необходимо, за да имате мобилен интернет на вашия таблет, при липса на слот за сим карта? Дали е до настройки или до съвместимост между модема от оператора и таблета? Сега в няколко прости стъпки ще Ви обясним как да подкарате 3G на Вашия таблет:

 

1. Извадете сим картата от модема предоставен Ви от оператор и я поставете в мобилен телефон. От настройките премахнете пин кода.

 

2. Поставете обратно картата в модема и свържете флашката с таблета. Вариантите са два:

 

А) мобилния интернет тръгва автоматично

Б) дава грешка, изписва, че устройството е повредено и т.н.

 

3. Ако мобилният интернет не Ви зареди автоматично , то вероятно е до настройки, които ще трябва ръчно да въведете.

4.  Как да въведем ръчни настройки на операторите? Най-напред влизаме в меню

„Настройки“ –   

 

5. Още в първите табове откриваме опцията „Още“ – селектираме я. След това в дясната част на екрана се появяват подменюта, като от тях кликваме на “3G Mobile Networks”.

 

 

6.  След като вече сме в менюто за настройки на 3G мрежите трябва да обърнем внимание на отметката “Data enabled”, която гарантира, че таблетът ни е отключен за пренос на мобилни данни – поставяте тикчето. След като сме разрешили преноса на данни преминаваме към настройките на мобилните данни (Access Point Names).

 

 

7.  Появява ни се празен екран. За да въведем настройките на оператора, който желаем натискаме в горния десен ъгъл менюто с трите точки (the 3 dot menu). Появяват ни се две опции: Ново име на точка за достъп (APN) и Възстановяване на стандартни. Кликваме върху „Ново име на точка за достъп“.

 

 

8. Появява ни се ни се меню, в което да попълним необходимата информация за достъп до мобилната мрежа:

 

 

В зависимост от оператора към който имате тарифен план въвеждате следните настройки:

 

 

9.  След като сте въвели необходимите настройки отивате отново в горен десен ъгъл на менюто с трите точки и кликвате „Запазване“. Ако няма опция „Запазване“, то натискате върху стрелката „Назад“ в долния ляв, ъгъл, но точно върху нея, а не другаде по екрана, защото настройките няма да се запаметят.

 

 

10. Връщате се назад на основен екран и изчаквате кратко. В долния десен ъгъл до часовника трябва да се появи скала за обхват/пренос на данни.

11. Честито, Вие току що успешно настроихте мобилния интернет на таблета си!

Забележка: Ако дори и след тези настройки не се появи мобилен интернет на вашия таблет, то това означава, че модемът даден Ви в мрежата на операторите не е съвместим с Android OS. Обърнете се към консултантите в най-близкия офис на мобилния оператор и помолете 3G модемът Ви да бъде заменен! Повтаряйте настройките с различни флашки, докато преносът на данни/мобилният интернет не тръгне.

 

Ние предлагаме такива съвместими флашки за Android – ТУК

 

 

Добави в Svejo

Коментари

Напиши коментар

« Обратно към блога