10 топ тенденции в маникюра

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Пъстри, цветни, ярки, свежи, дръзки, различни, нестандартни – такива са ноктите през 2013-та година. Въпрос на вкус е коя тенденция ще изберете за вашия маникюр. Представяме ви 10 топ тенденции в маникюра!

Ръцете са нашата визитна картичка, когато се запознаваме с нови хора. Затова дамите, а от известно време и представителите на силния пол, обръщат сериозно внимание на маникюра си – от формата на нокътната плочка до цветовете, които се разливат по нея. През 2013г. дизайнерите обръщат внимание на късия маникюр. Дългите и остри нокти остават в миналото, изместени от нежния и по детски скъсен маникюр.

Що се отнася до цветното оформление, там изборът наистина е голям. Назависимо дали се лакирате сами вкъщи, или посещаване маникюрист, и в двата случая трябва предварително да се погрижите за здравето на ноктите, като ги подхраните със специален разтвор и ги покриете с основа.

Вижте също: Домашни рецепти за здрави нокти

А ето и десетте топ тенденции в маникюра за 2013г.

Неонови акценти

Неонът е господарят в модата на лято 2013г. Електрическите цветове като кобалтово синьо, сигнално жълто, ярко зелено и крещящо розово създават настроение и привличат вниманието, превръщайки маникюра в идеалния „аксесоар“ за цялостната ви визия. Най-добре съчетайте неоновите нокти с бял топ и къси панталонки – небрежен летен стил, изцяло вдъхновен от тазгодишните тенденции.

 

Перлени нокти

Перлените нотки са висш пилотаж в маникюра – едва ли има по-ефектна и красива тенденция в сравнение с тази. Обикновено с перлите, които се добавят допълнително след нанасянето на лака за нокти, се покрива само безимения пръст. Маникюрът е известен още като „хайвер“ за ноктите, а самите перли представляват миниатюрни стъклени топчици, които залепват за прясно лакираната нокътна плочка.

 

Омбре маникюр

Омре в косите, омбре по дрехите, логично следва омбре в маникюра. Смесването на два или три цвята, независимо дали са съседи в цветната таблица или стоят в двата й края, придава нов поглед върху съчетанието на различни багри. Хубавото на омбре маникюра е, че без проблем може да си го направите в домашни условия – с помощта на гъбичка или наслагване на цветовете.

 

Бляскави нокти

Брокатените нокти бяха на мода преди известно време, после се скриха от погледа на модните експерти, но днес се завръщат с пълна сила. Разликата е, че тази година блясъкът по ноктите е в по-умерени количества – обикновено в долния или горния край на нокътната плочка. Положителното е, че може да си направите такъв маникюр у дома и да сте сигурни в неговата издръжливост. Недостатъкът – понякога бляскавите частици увреждат ноктите и се налага допълнително подхранване.

Животински принт

С подходящите цветове и правилните линии, животинският маникюр може да стои ефектно и стилно, затова не бързайте да отписвате тази тенденция. Заменете класическия (и до болка познат) леопардов принт с черно-белите линии на зебрата или го променете, като експериментирате с бяла основа, съчетана с неонови петна.

 

Матови нокти

Матовите нокти са особено актуални за това лято и правят сериозни заявки за още по-голяма популярност през есенно-зимния сезон. Обикновено цветовете на матовия маникюр са по-тъмни и скучновати, затова може да разнообразите тенденцията като редувате матов лак за нокти с лак с подсилен блясък.

Пухкав маникюр

С пухкавия маникюр покривате ноктите с меко, нежно покритие, наподобяващо плюш. При него първо лакирате ноктите с цветна основа и след това, докато е още мокра, сипвате върху нея плюшените власинки. Пухкавият маникюр е подходящ за всеки сезон, но трябва много да го пазите – ако се спрете на него, известно време се налага да забравите за миенето на чинии.

 

Шахматна игра

Шахматната игра по ноктите е проявление на геометричния маникюр, който се наложи през последните месеци като водеща тенденция. За направата на малките квадратчета се нуждаете от търпелива и спокойна ръка, затова потърсете помощ от по-опитен, ако смятате, че няма да се справите. Шахматната геометрия е тенденция и в облеклото, която марката Louis Vuitton се погрижи да върне обратно на модния подиум.

 

Металически отблясъци

Сребро, злато, мед – не, не говорим за бижута, а за тенденции в маникюра. Металическите отблясъци по ноктите са идеални за парти момичетата, защото оставят усещане за лукс и разкош. Имайте предвид обаче, че маникюрът в металически цветове е достатъчно ярък сам по себе си, затова ограничете аксесоарите като пръстени и гривни до минимум.

 

Маникюр на цветя

Пролетта може отдавна да е отминала, но цветята остава в модата и дори засилват позициите си през есента. От витрините на магазините се прехвърлят и върху ноктите в ярки, контрастиращи цветове. Маникюр на цветя може да си направите с помощта на лак за нокти и игла. След като лакирате нокътната плочка в желания цвят и изчакате да изсъхне, с друг лак внимателно капнете отгоре 4 или 5 малки точки и прокарайте иглата през всяка една от тях, така че да се образува нежно листо на цвете.

Към топ тенденциите за 2013г. спадат още нестандартният френски маникюр с цветни линии, покритите с нежна дантела нокти, красиво оформеният лунен маникюр, ретро маникюрът на точки и ноктите в цветовете на дъгата.

 

Вижте също:Маникюрът с пера ще бъде тенденцията на 2013 г.Цветен пролетен маникюр

09.08.2013/ Христина Спасова