Разбит самолет се превърна в луксозен хотел

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Ако обичате екзотични и нестандарни места за почивка, предлагаме ви да отскочите до Коста Рика и да отседнете на борда на разбит самолет, превърнат в луксозен хотел.

Една поговорка казва, че всеки край е ново начало. Точно това се е случило с Боинг 727 от 1965 г. Старият самолет е съживен и дори е превърнат в луксозен хотел.

Самолетът е част от хотелския комплекс Costa Verde, разположен в Коста Рика. До там може да стигнете със самолет до летището в столицата Сан Хосе и след това с кола или отново със самолет да се предвижите до най-близкия град, Кепос, който е на 5км от хотела.

Безспорно най-голямата актракция на Costa Verde е реновираният Боинг 727 48 години. За много хора той може да не отговаря на думата лукс, но в Коста Рика апартаментите в самолета са сред най-елитните и скъпите в страната. За да се транспортира от летището в Сан Хосе, където се е намирал и да се ремонтира са били необходими 24 милиона долара. Разглобен на пет части,  самолетът е събран на място и издигнат на височина от 50 метра, буквално между палмите в джунглата.

Разполага с две луксозни спални и тераси с изглед към океана и красивата природа наоколо. Всяка стая има собствен вход, до който се стига по вита стълба, оборудвана е с климатик, телевизор, кухненски кът, самостоятелен санитарен възел. Обзавеждането е ръчна изработка и е доставено от Индонезия. Целият самолет е покрит с дървена ламперия.

А ако искате да прекарате една нощ „на борда“ му, трябва да си подготвите между 200 и 250 долара.

Ако все пак не успеете да се „класирате“ за стая на самолета или не ви допада идеята да спите в такава, тогава може да отседнете в някоя от останалите части  на комплекса, като наемете стая, бунгало или студио.

Costa Verde разполага също с ресторант с местна кухня, барбекю, кафене и бар. Докато хапвате, компания могат да ви правят няколко маймунки, които обичат да се отбиват в хотела. Комплексът включва още басейн, и уелнес център, предлага на гостите часове по йога, пилатес и организирани екскурзии из околността, а океанът е само на 10мин.

Costa Verde е желано място за почивка от много туристи не само заради превърнатия в хотел разбит самолет, но и заради природните забележителности наоколо. Комплексът се намира в края на най-малкия природен парк в страната – Мануел Антонио, който сп. Форбс класира сред 12-те най-красиви национални парка. Докато почивате или се разхождате, може да се насладите на песните на 184 вида птици, някои от които кацат на дърветата около разбития самолет.

Ако сте разбрали, че това е вашето място за почивка, не бързайте да стягате куфарите още сега, защото от края на април до средата на ноември времето е дъждовно и влажно. Изчакайто до зимата, когато в България термометърът ще е под нулата, а в Costa Verde лятото тъкмо ще започва.

View Larger Map

08.08.2013/ Rozali.com