Гафове във “Властелинът на пръстените”

1
Добави коментар
Rokito123
Rokito123

” Властелинът на пръстените” се нарежда сред едни от най-успешните продукции правени някога! Освен успех с печалбите, той е и сред най-харесваните филми, събрал изключително много фенове по цял свят. За продукцията, която се състои от няколко филма са вложени милиони долари, а печалбите са още повече! И все пак, както при други продукции, когато става дума за грешки – тази класика също не прави изключение. Ако се вгледате по-внимателно, със сигурност ще забележите дребни грешки и недоглеждания допуснати по време на заснемането на филма.

Ето и някои от тях:

1. В “The Return of the King” (или в превод: “Завръщането на краля”), при кадрите от различен ъгъл се вижда как на единия кадър очите на Фродо са затворени, а на другия (от друг ъгъл) се вижда, че са отворени.

Кадри от “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”

2. Във “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”, незнайно защо жълтата жилетка на Сам, която се вижда на първия кадър изчезва…

Къде отиде жълтата жилетка?!?

3. Тука има – тука няма… Във “Двете кули” ясно се вижда в единия кадър как ръцете на Пипин са отвързани, а в следващия… отново завързани.

 

4. Във “Fellowship of The Ring” (Задругата на пръстена) съвсем ясно се вижда очертанието на протеза.

5. Опа! Някой е забравил да “делийтне въжетата, с които в “Задругата на пръстена”, издърпват каскадьора. Кадъра можете да видите по-долу:

Кой забрави да махне въжето от кадър? 😉

6. Още един гаф е с въпросното “зелено петно”. На лицето на Фродо във “Задругата на пръстена”, при единия кадър ясно се забелязва зелено петно, близо до устната, което в следващия – незнайно защо… просто изчезва?

 

7. Както се вижда от долните два кадъра, меча в “Задругата на пръстена”, меча на героя преминава от дясната ръка, в лявата.

 

8. Тук пък ще видите как бутилката вино, която държи героя, изведнъж се превръща в нещо друго…

9. Веждите на Гандалф изведнъж изсветляха?!? :О Кадрите по-долу са от “Завръщането на краля” и можете само да откриете промяната в цвета на веждите.

 

10. Тук, в “Задругата на пръстена” може да видим как Гандалф се държи за на различни места и по различен начин, въпреки, че сцената е една и съща.

 

11. В кадъра от “Двете кули”, можем да видим как жезъла на Гандалф преминава от лявата ръка, в дясната.

 

12. Окървавената брадва, вече не е толкова окървавена… Както можете да види от “Властелинът на пръстените: Двете кули”, кръвта от брадвата на Гимли, изведнъж изчезва.

 

13. Тук виждаме как Сами и Фродо променят позите, в които спят.

 

14. Дрехите на Легопас се променят в “Задругата на пръстена”.

 

15. Вярно е, че часовниците съществуват още от дълбока древност, но едва ли ръчните часовници са съществували “…много, много, отдавна…”. Очевидно Гандалф, обаче е изпреварил събитията със своя модерен часовник.