10 причини защо да рекламирате във Facebook

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Сигурно сте чели много статии по темата „за” и „против” Facebook маркетинга. Да, споровете са оживени и продължават, което само идва да покаже, че най-голямата социална мрежа е реална сила, заслужаваща да я привлечете като съюзник на своя страна. Ако все още имате някакви колебания, запознайте се с изброените по-долу 10 аргумента, които ще ви помогнат смело да вземете решение за присъствие на бизнеса ви в социалната мрежа. А тези от вас, които вече рекламират там, ще открият доказателство защо е добре да увеличат бюджетите си.

И така, за реклама във Фейсбук има няколко възможности:

• Банери встрани

• Вашия уебсайт

• Вашата фен страница

• Постове на вашата фен страница

• Събития

Независимо коя форма ще изберете, знайте, че:

1. Когато става въпрос за развитието на вашата бизнес фен страница, инвестицията във Facebook остава полезна за бранда ви напред във времето. Ако рекламирате един месец с банер в сайт, когато кампанията приключи, определено ще имате спад. Но ако за един месец инвестирате бюджет, за да увеличите феновете си с 5000 активни потребители, харесали страницата ви, това ще повлия положително и на бъдещите ви резултати.

2. Съотношението цена – ефективност е ключов фактор. С изключително полезната функция за прецизно таргетиране на аудиторията ви всеки бюджет, изразходван за Facebook реклама, ще постига максимална ефективност и ще ви е в пъти по-полезен, отколкото ако бъде отклонен към друга медия.

3. Таргетиране – задайте кампанията си пред подходящата възраст, местоположение, пол, хоби и интереси и ще имате неминуем успех.

4. Непрестанното подобрение на Facebook. Това е място, където работят изключително умни хора, които непрекъснато подобряват мрежата и имат наистина големи планове за бъдещето й. Останалите социални мрежи няма как да достигнат такава степен на развитие, поради простата причина, че хората нямат нужда от две подобни неща. По-добре е да изпреварите конкуренцията сега с качествено присъствие на вашия бранд.

5. Анализите – изготвят се от Facebook и няма как фирмата, която ви обслужва, да ви даде некоректни данни за постигнатото. Ако пък сами управлявате рекламата си, имате възможност да следите непрекъснато дали тя ви е полезна или не и какво трябва да промените, за да ви носи дивиденти.

6. Ако съдържанието, което публикувате във вашата бизнес фен страница, е привлекателно и добре поднесено, вашите фенове ще подпомогнат кампанията ви, защото ще открият себе си в някои от публикациите ви, които ще споделят на стената си. А всички знаем, че най-силната реклама е препоръката от близък човек.

7. Достигате до хората с мобилни устройства, повечето от които са платежоспособни. От Facebook разрешиха този проблем и това доведе до покачване на акциите им до 32$, което надминава стартовата цена, обявена на ранен етап от мнозина за незаслужено висока.

8. Във вашата фен страница можете да споделяте и останалите си рекламни дейности, за които също сте отделили средства в зависимост от бранша на продукта или услугата ви. Можете да покажете на аудиторията ви снимки от промоции, интересни кадри зад кулисите на ваша тв реклама, самата реклама, ПР- материали, които сте публикували в медиите и много други.

9. Можете лесно да правите мониторинг на поведението на вашата конкуренция и да вземате моментални решения как да сте по-интересни от тях.

10. Обратната връзка от вашите клиенти и поддръжане на комуникация с тях. Фен страницата ще се напълни с хора – доволни от продукта/услугата ви и те ще го изразят на стената ви, което ще се види и от останалите. Веднага ще видите и тези, които имат забележка или са недоволни. Така можете да им отделите време и да се извините или реванширате, ако е нужно, да се обосновете и намерите доводи за подходящ отговор. Хората ще забележат вашата прозрачност и откровеност и това ще ги спечели още повече.

За да имате максимална ефективност от всяко действие в социалната мрежа, доверете се на специалисти, както правят и те, когато имат нужда от вашите услуги.

А онези от вас, които искат да стартират бизнес, нека да инвестират всичко във facebook реклама вместо да правите сайт, дизайни и презентации. Достатъчно е да сте много креативни и да имате качествата да изготвяте ежедневно ангажиращо съдържание.

Автор: Борислав Айтов, изпълнителен директор на www.BeShared.bg