Запетая vs Точка при кирилица под Windows 7 – Блогове – AllforCAD

1
Добави коментар
AllforCAD
AllforCAD

Здравейте!

С излизането на AutoCAD Civil 3D 2014, поради повишените му системни изисквания, ми се наложи не ъпдейт, а направо смяна на компютъра. Ще спомена, че AutoCAD Civil 3D 2014 има само 64bit версия и че не работи под Windows XP, иска минимум 4 GB RAM, 64bit процесор и т.н. И така аз се оборудвах с доста добра машина (Windows 7 64bit, Intel i7 (2.2-3.2), 12GB RAM и т.н.).

Същността на проблема е в това, че когато пишех на български и използвах цифрите от NumPad разделителят винаги си излизаше запетая, въпреки че в регионалните настройки на windows му бях задал да е точка. Можете да си представите колко е досадно (ако не сте го изпитали и вие) постоянно да трябва да превключвате между езиците.

И един ден си казах стига.

Говорих с колеги, които се оказа, че страдат от същия проблем, но и те нямаха решение за него. От всичката прочетена информация и опити, решението което проработи е Remap на този клавиш или с други думи да се настрой да изкарва точка вместо запетая точка.

Към статията ще прикача един тул за Remap на клавишите на клавиатурата ( не че в интернет няма много, но този ми се стори най-лесен за употреба). С него се работи по следния начин:

Инсталира се програматаСтартирате те програмата и избирате клавиша, който искате да променяте.Задавате каква да бъде новата стойност на клавишаНатискате RemapСледва рестарт на системата и готово.
На пръв поглед темата не е пряко свързана с AutoCAD, но това си е проблем който много ме дразнеше.

Ако някой е решил този проблем по друг начин може да го сподели в коментарите под статията.

Успех!

P.S.
Благодарности на колегата Тихомир Панов за намирането на тази програма.

Edit.
Сега видях че програмата не се беше качила, вече е достъпна.
Съжалявам за това неудобство.