Жена се хвърли пред влак в метрото (обновена)

3
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Мотрисата е отрязала двата крака на жената

Видео

Жена се хвърли пред влак в метрото

Затвори

57-годишна жена се е хвърлила пред влака в метростанция „Западен парк“, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.

Възрастната жена е жива, но мотрисата е отрязала двата крака.  Все още няма данни за самоличността на жената. Според директора на компанията Метрополитен Стоян Братоев възрастната жена е искала да сложи край на живота си, пояснява Inews. На записите от охранителните камери се виждало как жената е изчакала влакът да се приближи и се е засилила в последния момент от около 3 метра от ръба на перона. Това не дало възможност на водача да реагира. След като е скочила, тя се е ударила в кабината. Братоев уточни, че в момента мотрисата не се е движила с голяма скорост. Той обясни, че жената е влязла в метростанцията като нормален пътник и по нищо не личало, че ще предприеме подобно отчаяно действие.

Братоев коментира, че служителите на подземната железница са обучени как да реагират при такива инциденти. Те веднага предупреждават пътниците, ако някой от тях пресече жълтата линия на пероните, която маркира безопасното разстояние, на което пасажерите могат да чакат мотрисите. В случая обаче, жената дори не била близо до линията, нито показвала, че е имала намерение да я пресече. Пострадалата е откарана в „Пирогов“.

От Столична община съобщиха за БТА, че заради инцидента бе затворен единият вход към метростанцията. Движението между в подземната железница е възстановено.

Автор:

Валери Зайцев

Разпечатай
Изпрати