Започна санирането на 28 училища, детски градини и ясли в Пловдив със средства от фонд „Козлодуй“

2
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Сградите на 24 детски градини и ясли и 4 училища в Пловдив ще бъдат санирани със средства от фонд „Козлодуй“.

Официален старт на мащабните ремонтни дейности даде на 12 август кметът Иван Тотев в детска градина „Кремена“ в район „Тракия“.

Проектът, по който са спечелени близо 10 милиона лева и който е един от най-значимите през последните години, включва 5 лота. При провеждане на процедурите за изпълнител са реализирани икономии на стойност около 1.4 млн. лева. Това ще позволи да се възложи още един, 6-и лот, в който ще бъдат включени още 5 обекта. Така санираните сгради от образователната инфраструктура по фонд „Козлодуй“ в Пловдив стават 33. Толкова мащабна дейност по една програма досега не е правена в града, обобщи кметът Тотев.

Дейностите включват обичайните мерки за енергийна ефективност – топло- и хидроизолация, смяна на дограми, подмяна на отоплителни инсталации и т.н.

В детска градина „Кремена“ наред с това се прави и ремонт на кухненския блок, санитарните помещения и обновяване на интериора.

Сградите, които ще бъдат санирани по проекта, се намират във всички райони на града, с изключение на район „Източен“, където тази дейност е реализирана през предходния мандат.

Между 40 и 60 дни варират сроковете на ремонтите в различните обекти, в зависимост от обема на дейностите, за които общината предварително е направила обследване и са изготвени индивидуални проекти, уточни Иван Тотев. Пловдив е с най-много спечелени обекти по тази програма, припомни кметът.