Най-красивите гледки в цял свят от различни панорамни тераси

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Най-красивите гледки в цял свят от различни панорамни тераси

12 август 2013 | 17:00

14821

Зашеметяващи, очарователни, спиращи дъха – панорамните точки са сред най-популярните дестинации за ваканция и създават напълно нов облик на околната среда. Показваме ви десет грандиозни места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си, представени от Express.de.

Който не иска по време на почивката си единствено да мързелува на плажа, трябва да разгледа тези места и да си избере кое да посети. Много от тях стават и за посещение от неопитни туристи, а гледката от най-високата част си струва усилията за изкачването до панорамната тераса. Сайтът за пътуване HolidayCheck показва десет забележителности с невероятна гледка:

Скалата Пулпит Рок / Норвегия

Който иска да види Норвегия от друг ъгъл, определено трябва да направи спирка на скалата Пулпит Рок. От широката 25 метра панорамна тераса гледате към 600 метра дълбочина. Изкачването е само за любители на спорта, тъй като трае около два часа. Усилието обаче си заслужава, защото гледката е наистина неописуема.

Кабо Гирао / Мадейра

580 метра е висока една от най-високите скали в Европа, намираща се в южната част на Мадейра. При хубаво време, скалата е и добра отправна точка за парапланери.

„Терасата на тръпката“ / езерото Гарда, Италия

Пътуването до терасата над езерото Гарда, наречена „Terrazza del brivido“ (в превод „Терасата на тръпката“), е задължително: пътят се извива в планината и преминава през малки пещери и водопади, като в горната част можете да се насладите на прекрасна гледка към езерото, при положение, че преoдолеете страха си от височини и се осмелите да отидете до ръба на терасата.

Национален парк Тейде / Тенерифе

Посещението на Националния парк Тейде е задължително при почивка на Тенерифе. Най-високата планина в Испания обещава неограничена гледка към целия остров при добро време. Пътува се с лифт 3500 метра, след което последните 700 метра се изкачват на крак, като за това ви е нужно разрешително, което лесно можете да си поръчате в интернет.

Монтюик / Барселона

Планината в каталунската столица е една от най-популярните дестинации сред туристи и местни жители. Паркове, древна крепост, музеи, магическите фонтани и разбира се красиви гледки – чудесен контраст с дивия живот в Барселона. 

Етикети:

гледки,
Алпите,
Турция,
Лисабон,
Майорка,
Тенерифе,
Барселона,
Мадейра,
Норвегия

19 харесват тази статия

2 не харесват