Всичко за жената: Какво е стил и как да го постигнем

5
Добави коментар

Независимо какво ни втълпяват медиите, истинският стил няма нищо общо с перфектното тяло или с превръщането ни в роби на модата. Става въпрос за това да се чувстваме добре в собствената си кожа и да умеем да изразяваме себе си.

Всички познаваме жени, които сякаш са родени със стил и добър вкус. Изглеждат прекрасно, независимо от обстановката и ситуацията. Какво ги прави жени със стил? Със сигурност не малкия размер на дрехите, нито големите доходи.

Това, което ги прави жени със стил е умението да се обличат с подходящи дрехи, позволяващи им да се чувстват удобно и това да си личи.

На жените дълго време им се е натрапвало вярването, че външният вид е всичко. Медиите се опитват да ни накарат да повярваме, че ако не изглеждаме като супермоделите не сме с нормални размери и пропорции.

От най-ранна възраст се влияем от предпочитанията на родители, приятели, а по-късно и партньори. Образованието, семейният и социалният статус, кариерата ни, всичко това влияе върху поведението ни и начина, по който изглеждаме.

Ако позволим всички тези външни фактори да вземат връх, губим идентичността си. Когато пазаруваме не можем да излезем от вече създадения шаблон. Пазаруването не ни носи удоволствие и в карйна сметка се получава това: “Нямам какво да облека!

За да изградите собствен стил, определете кое от сегашната мода подхожда на височината ви, телосложението ви, цвета на кожата, възрастта и кое за какви случаи е подходящо. Бъдете жена, която не робува на модата, а я разбира.

Всеки човек, независимо от възраст, социално положение, физически данни, може да се облича модерно, удобно и с вкус. Всеки сам трябва да достигне до собственото си знание за нещата. Постигайки това, пазаруването ще бъде по-плодотворно и ще можете да изразите вътрешното си аз и да бъдете по-креативни по отношение на външния си вид.

За да не загубите ориентир, винаги съобразявайте следните неща:

– Подходящо ли е за вашата фигура и за случая;

– Простота – по-малкото е повече. Избирайте семпли, с изчистена линия дрехи и аксесоари;

– Поведение – бъдете грациозни и уверени във всяка ситуация;

– Неподражаемост – бъдете себе си в поведението и във външния си вид;

– Вежливост – уважавайте другите и поддържайте добро разположение на духа.

Стилът е много повече от дрехите, които обличаме. Той е всичко, което ни прави уникални – личност, начин на живот, ценностна система, опит, образование и т.н.

Обличайки се по начин, който не отговаря на вашата същност, вие не само, че се чувствате некомфортно, но и изпращате смесени сигнали към хората около вас.

Способността да погледнете в огледалото и да харесате това, което виждате, е много важна за самочувствието ви. Когато знаете, че изглеждате добре, вървите, говорите и мислите различно. Разберете основните неща, които изразяват индивидуалността ви и ви правят жена със стил. Подновете гардероба си, в съответствие с тях. Дайте си малко време и ще се удивите от положителните промени, които ще настъпят в живота ви.