Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Спокойствие преди и по време на менопауза с фитоестрогени/изофлавони

18
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Менопауза симптоми

Менопаузата е много деликатно и неприятно състояние при жените,но все пак има начин  нежаланите симптомите да се облекчат ,за да се чуства жената по-спокойна в този период от живота си!

Какво е характерно и как протича Menopause,и какво я облекчава ,може да научите ⇒ТУК

Бихме искали да отбележим ,че съществува менопауза при мъжете,тя се нарича:андропауза

Менопауза билки

Магазин фитнес и Здраве-FHL.BG не предлага менопауза лекарства,а само хранителни добавки:билки и формули на растителна основа за облекчаване на жените в периода преди ,по време на менопауза или т.н. критическа възраст.

 

►Menopause Support Complex NATURE’S BOUNTY

►Women’s Menopause Formula Natrol

►Menopausa formula Natural Factors

В тази статия ще направим коментари за менопауза,ще ви дадем информация за някои основни напълно природни средства ,които помагат при рязко намаляване на хормона естроген в женския организъм.

Без хормонално лечение ,а с природни продукти наречени фитоестрогени ,които по структура  и функция  наподобяват половите женските хормони.Phytoestrogens се свързват с рецепторите на естрогените  и активират стимулацията им, като не намаляват естественото им производството  в организма. Те взаимно си помагат ,което води до  възстановяване хормоналния баланс при жени в климакс. Това води до премахване на менопаузалните смущения.

⇒Изофлавони :представляват съединения,които имат подобно на естрогена действие,поради тази причина ги наричат фитоестрогени.

Според редица изофлавони мнения ,те са изключително ценни за дамите,за профилактика и особено след настъпване на менопаузата – понижават или напълно заличават отрицателните климакс симптоми на  като горещите вълни, нощните изпотявания,болки в гърдите, раздразнителност,напрегнатост, сърдечни промени и съпътстващата остеопороза. При млади жени повлияват благоприятно големината и формата на бюста.

Изофлавони от червена детелина

Red Clover се използва  в борбата с рака на гърдата при жените, и този на простатата при мъжете.Освен това тя се счита за най-ефективното средство за облекчаване и премахване на симптомите на менопаузата,както и за намаляване риска от остеопороза.

 

Изследванията показват, че изофлавоните може да действат и като анти-естрогени. Четирите главни изофлавона-Генистеин, Биоханин А, Диадзеин и Формонетин, намиращи се в Червена детелина спомагат за подържането на здравословни нива на естрогена при жените в период на менопаузата.

 

Към тежката артилерия при натуралните стабилизатори на хормоналния женски баланс се пада на изофлавони от соя .Соята освен великолепен нутриент е богата на Изофлавони – Соеви изофлавони в големи количества  – оказват благоприятното  действие върху женския организъм.

►Soy Isoflavones Nature’s Bounty

►Soy Isoflavones Now Foods

►Soy Isoflavone Complex Natural Factors

 

Соеви изофлавони са от голяма помощ за жените преди, по време и след менопаузата.

Soy Isoflavone са естественото решение, за да се справите със симптомите на менопаузата 

Изофлавони от соя ,се справят с горещи вълни, нощни изпотявания, леки промени в настроението и от време на време безсъние 

Соеви изофлавони се грижат за здрави кости и се грижат за  от един от основните проблеми на женското здраве в периода на КЛИМАКТЕРИУМ- остеопороза.В повечето случаи Osteoporosis е следствие отрязко спадане в яйчниковата функця по критерий производството на женски полови хормони!

 

FHL.BG  ви предлага следните свои статии ,които ще са ви от  полза по темата:Критическа възраст (климакс, климактериум)