ЧЕЗ тества системата

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

На 14 август в 9 часа започват тестове на системата на ЧЕЗ, във връзка с изпълнение на модернизацията на подстанция „Средец“ в София.

Проектът е на стойност 8 млн. лева и неговото изпълнение е важно за повишаване на сигурността на електроснабдяването на столицата, предаде КРОСС.

„ЧЕЗ Разпределение България“ работи в пълна координация и съгласуване със Столична община и компетентните органи и институции, свързани с дейността на компанията.

„Проектът е от изключителна важност за столицата и ние се подготвяме много сериозно и отговорно за неговото стартиране. По време на тестовете, които са планирани да продължат от 9 до 14 часа на 14 август са възможни временни смущения на електрозахранването на някои райони на столицата . Надяваме се на подкрепата и разбирането на нашите клиенти за временните неудобства които могат да се повяват“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ .

От 2012 г. „ЧЕЗ Разпределение България“ реализира стратегия за подобряване на експлоатационното състояние на елементите от критичната инфраструктура. Подмяната и модернизацията на тези съоръжения ще изисква инвестиции в размер на 130 милиона лева през следващите 10 години.