Видео премиера: Touch Down & Davidoff – N1 (that’s Niks)

19
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Музикантите от хип-хоп формацията Touch Down – Здравко „3-ко“ и Данеца представиха днес новата си песента „Номер 1″, записана в колаборация с рапъра Davidoff.

Харесай страницата ни във Facebook

Те решиха да промотират сингъла в деня, в който техният приятел и трети член на групата Никс щеше да навърши днес 24 години.

Проектът, над който четиримата изпълнители работят повече от пет месеца е завършен малко преди Никс да почине внезапно и неочаквано, вследствие на вроден порок на сърцето, в студиото докато довършват песента и видеото.

Двамата братя-близнаци Здравко и Данеца споделят: „Бяхме тотално объркани и смазани от това, което се случи. Ние бяхме едно цяло. Не знаехме как да постъпим с песента и видеото, след като Никс си отиде. По-късно решението дойде от самосебе си. Бихме искали това видео да достигне до всички, които познаваха и обичаха Никс, за да го запомнят такъв, какъвто той наистина беше – супер забавен, остроумен, купонджия и невероятно добър в лириката си. Един от най-харизматичните хора, които някога сме познавали. Затова решихме да пуснем песента на рождения му ден. Неговите песни са неговата душа. За нас той е номер едно.“

Музиката на песента е написана от Николай „Х“ Николов и Йордан Mr. Зайков, текстът на парчето е на Николай Благоев „Niks“, Даниел Давидов „Davidoff“ и Здравко „3-ko“ Иванов. Песента е записана и мастерирана в Rapton Studio. Режисьор и оператор на видеото, заснето в пиано-бар Синатра е Радостин Събев – Шошо.

За Никс Здравко казва: „Изключително харизматичен, готин, жив човек. Природно-интелигентeн, със страшно богата обща култура и невероятен речник. Навсякъде където отидеше, във всяка една компания ставаше любимец на всички. Още с първата реплика успяваше да се хареса на цялата компания. Просто ги заковаваше с точните си и супер остроумни фрази. Абсолютно всички, които го познаваха го обожаваха.“

Данеца добавя: „Музиката му идваше отвътре. Всичко ставаше на секундата. Никога не му трябваше текст предварително. Изключителен импровизатор. Каквато и тема да му дадеш той влиза в студиото и директно реди едни от най-интересните рими в БГ хип-хопа. Лириката му беше уникална. Слушаше доста различни стилове, имаше много широк поглед върху новата музика. За мен той е един от най-добрите БГ хип-хоп изпълнители и наистина не мога да посоча друг, който реди рими по начина, по който той го правеше.“

И двамат довършват: „Най-неприятно ни стана от различните спекулации, които се появиха във връзка със смъртта на Никс. Хората първосигнално заключват, че при такъв случай трябва да има замесени наркотици или други забранени вещества. А всъщност истината е съвсем различна и е свързана единствено с вроден дефект на сърцето, който той е имал по наследство. Никс дори беше отказал цигарите през последните месеци. Явно наистина съдбата решава, че най-добрите трябва да си отидат млади.“

През 2007 г. след интернет успеха на общото им парче „Все Още Влюбен“, Николай Благоев Никс и Здравко „3-ко“ Иванов създават Touch Down Records. Следват 2 години през, които Touch Down Records създават още интернет хитове като парчетата: „Късно Е За Любов“, „Тази Вечер (Ще Си С Мен)“, „Touch Down Christmas“, „Time For Change“… в компанията вече и на Йордан Иванов „Daneca“ и Атанас Хотелов „A.P.“. 2009 г. Touch Down издават дебютният си албум „Градски Легенди! Въпрос на Рими“. В него участие взимат и имена като Играта, Leo, Big Sha, Bate Pesho, Respect и др. През 2010 излиза и дебютново им видео към парчето „H.O.T.“ по музика на Flipside Beatz. То е дело на опитните Петър Петков „Ghettoman“ и Данаил Щърбанов, като става най-въртяно хип хоп видео в България за годината. Следващите 3 години, Touch Down са неизменна част от турнетата Coca-Cola Happy Energy Tour, като през 2011 на финала в София, те пеят на живо заедно със световната мега зведа Taio Cruz. Тяхната версия на парчето „Higher“ става избор на феновете между тези на Сантра и Лора Караджова.

Момчетата работят още и с „Virginia Records“, „Ghetto Productions“, Billy Hlapeto и Mike „Lexus“. През 2012 г. излиза второто официално видео към парчето им „Imma Model“ заедно с финалистката от X Factor Sanny Alexa, което според различни медийни класации е сред 10-те най-слушани български хита за годината. То отново е дело на “Ghettoman“ и Данаил Щърбанов. За 2013 г., момчетата подготвят проект заедно с Даниел Давидов „Davidoff“ в Rapton Studio. Заглавието му е „N1″ (или номер едно) като се надяват то да отговаря на мястото, което ще заеме парчето в музикалните класации. За видео към него, те се доверяват на Радостин Събев „Sho Sho“ и Sho Videos.

Плюс или минус получава парчето от вас – очакваме да разберем от коментарите ви!

Коментари

коментар(а)