Фестивал за пясъчни скулптури Артфория 2013

20
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Ние сме Пламен и Марияна Заркови, учредители и организатори на Фестивала за пясъчни скулптури Артфория. През 2012 година за първи път в столицата на площ от 650 кв.м. В „Южния парк“ беше организирана подобна изложба, като в това събитие участваха 14 творци със свои авторски произведения. Всеки от тях работи по собствена тема, но обединени под наслов „Духът на времето“. За четирите месеца събитието бе посетено от хиляди гости, в това число много деца, за които имаше отделен специален „творчески кът” където могат да моделират пясъчни фигури по свой избор.

 

 

Фестивалът постигна своята специална цел, като събраните средства послужиха за назначаването на преподаватели по музика и рисуване в Детски център „И нас ни има“ (специализиран в обслужването на деца с тежки заболявания). Така, за прикованите към количките и леглото деца, чрез изкуството се отваря нов прозорец към света.

 

 

Изборът на тази кауза не е случаен и е свързан със силни лични мотиви, които ни вдъхновяват и окуражават да продължим напред.

 

Изминалият фестивал се радваше на отличен прием и голямо внимание, както от страна на обеществеността, така и от медиите и корпоративните компании. Това ни убеди да започнем подготовката на второто издание, като планираме отново да поканим установени и млади творци, които ще работят по темата „Духът на времето”.

 

 

*Фестивалът се провежда в близост с голямо кръстовище и е в рамките на един от най-оживените софийски паркове – „Южния парк“.

*Така освен до посетителите, посланието ще достигне до широк кръг от хора.

*Даваме възможност за организиране на разнообразни промоционални събития на територията на фестивала.

 

Подготовката му вече започна. Изградени са заготовките за фигурите, като скулптурите всеки момент ще започнат извайването на творбите. Всяка от тях е уникална за себе си.

 

 

 

Идеята на фестивала е децата, а защо не и възрастните, да усетят магията на творчеството с пясък и да опитат да направят собствена фигура. Всяка събота ще се организира „конкурс” за деца, които искат да покажат таланта си. За целта е необходимо само да направите заявка.

 

Очакваме през 2013 г., вече популяризираното събитие, да събере повече от 10 000 посетители.

 

 

За всички желаещи да помогнат за осъществяването на фестивала или да се включат в него, могат да се свържат с организаторите на тел. 0878 300 030 или на електронна поща [email protected]

 

Актуална информация за фестивала ще се публикува на неговата Facebook страница: www.facebook.com/piasachnifiguri