Синът на Кирил Вълчев от „Дарик“ показва макети от целия свят

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Александър – синът на адвоката и радиоводещ на „Дарик“ Кирил Вълчев, ще прави изложба навръх рождения си ден, който е на 16 август. Неговата колекция е от сувенири, копия на световноизвестни забележителности, и се състои от 320 предмета, събрани от 70 държави. Самият Александър е бил в 64 от тях. Останалите неща са подарък от баща му.

Преди време Кирил Вълчев носи сувенир на сина си. Но когато отваря багажа си, за да му го даде, вижда, че е станал на сол. Дядото на Александър обаче успява да го реставрира. Така гипсова камила от Джибути ще влезе в изложбата на малкия Вълчев в петък.

За огромния брой на експонатите допринася и 9-годишната дъщеря на журналиста Ана-Мария с колекция от къщички от Амстердам и фигурка на русалка от Варшава. Момиченцето помага на брат си и с указателните табели, придружаващи фигурките, както и с подреждането.

Изложбата е в коридора на адвокатския офис на Вълчев. В секцията, поставена специално за фигурките, те са подредени според континента, откъдето са взети. Най-любимият експонат на Александър е отпечатък на стъпка от планинска горила от Уганда. Такова нещо се намира ужасно трудно, още повече че от този вид горили са останали няколко индивиди в света.

За откриването на изложбата си в петък вечерта синът на радиожурналиста е поканил около 50 гости, сред които ще бъдат директорът на театър „София“ Ириней Константинов и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.  

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти