Силви Вартан на 69: Не се чувствам стара и изморена, имам прекрасни деца, внуци и съпруг, който ме прави щастлива

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Обичам много Франция, тя сбъдна мечтите ми на артист, пораснах във Франция, имам моята публика във Франция. После бях в Америка, обожавам Америка, това е страната на модерността и свободата, където няма невъзможни неща за постигане. Но ако ме питат коя съм – аз съм българка. Или поне чувствата, емоциите ми са български, споделя мегазвездата.

Силви Вартан, която на 15 август навършва 69, има съдбата на емигрант, на човек, който сменя култури, езици, географски ширини. За никого не е лесно, особено за една крехка жена, да тръгне от старопланинското селце Искрец и да стане идол на Франция. И не само… И в един шлагер ще запее за своята България – „Марица е моята река, както Сена е твоята”.

Днес тя е една от двете най-известни изпълнителки в света, чиято кариера продължава вече 50 години. С бившия си съпруг Джони Холидей Силви поставя рекорд през 70-те години. Двамата изнасят концерт пред 200 000 души. Силви Вартан издава албуми, които се продават в милиони тиражи по целия свят. 20 от нейните сингъли попадат в челните позиции на европейската класация, а песните й се превръщат в хитове в Япония, Латинска Америка, Азия. Преди няколко години, точно за рождения си ден, тя беше в България и отново изправи всички на крака с “Облаче ле бяло”. Всичко в мен е българско.

Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България, аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България,

казва тогава тя в свое интервю. Говори добре български. Когато си отидох, бях много малка, споделя тя. Речникът ми е на 7-годишно дете. Всичко разбирам, защото съм слушала родителите си да говорят. Когато починаха, нямаше никой до мен, с когото да говоря на български. Сега в моята асоциация има хора, с които говоря често. С братовчедка ми също контактувам на български. Старая се.

Не забравям българския език, не мога да го забравя, нищо не мога да забравя, а и не искам

Силви Вартан е щастливо омъжена за американския продуцент от италиански произход Тони Скоти. Освен любов той й дава спокойствие и стабилност, които винаги са й липсвали при Джони.

Двамата се грижат за дъщеря си Дарина, осиновена от българско сиропиталище през 1997 г., и не се появяват много-много в медиите.

Динамиката в моя живот и това, че съм щастлива, ми дават невероятни сили. И красота. Точно затова – защото имам прекрасни деца и внуци, защото имам съпруг, който ме прави щастлива. А щастливият човек винаги е красив, категорична е изпълнителката на “Тази вечер аз съм хубава”.