Бездомниците ни на финал в Познан

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Мъжкият национален отбор на България се класира за финала на турнира за Купата на град Познан в рамките на световното първенство по футбол за бездомни хора, след като днес победи последователно съставите на Аржентина и Намибия.

В двубоя за трофея българите ще срещнат утре силния отбор на Коста Рика. Успех в този мач ще отреди на националите седемнадесетата позиция в крайното класиране на Мондиал 2013. Българите извършиха истински подвиг в днешните си мачове, след като ги спечелиха без титулярния си вратар Георги Николов, който е контузен, а на вратата застанаха последователно двама от полевите играчи.

В двубоя с Аржентина на вратата застана Любомир Акмаджов от Благоевград, а в този срещу Намибия – пловдивчанинът Илиян Илиев. България спечели срещата си с латиноамериканците с 8:6, а тази с африканците – с 5:3.

Мачът с Намибия носеше особен заряд за българския отбор, заради срещата между двата отбора по време на световното първенство в Мексико Сити през октомври миналата година. По време на миналогодишния шампионат България загуби от африканците след изпълнение на дузпи, до които се стигна след несправедливо изваждане на българския капитан Славчо Здравков от игра за 2 минути.

За първото място при мъжете на Мондиал 2013 утре ще спорят съставите на Бразилия и Мексико, за третото – Русия и Чили, за петото – Португалия и Босна и Херцеговина, а за седмото – Румъния и Индонезия.

Същевременно женският отбор на България загуби днешните си мачове срещу Мексико (1:12) и Аржентина (3:4 след изпълнение на дузпи) и в спор за седмото място утре ще трябва да играе за трети път в рамките на световното първенство срещу домакините от Полша. На финала при жените ще се срещнат съставите на Мексико и Чили, за третото място ще спорят Киргизстан и Унгария, а за петото – Холандия и Аржентина.