Нова версия за смъртта на принцеса Даяна

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Сътрудници на Скотланд Ярд са получили нова информация около обстоятелствата, при които загина принцеса Даяна в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., съобщи британският телевизионен канал Sky News. По негова информация, става дума за материали получени от „военни източници, които предполагат, че тя е станала жертва на убийство”.

Специален отдел на лондонската полиция вече проверява „актуалността и достоверността” на новите данни. От Скотланд Ярд за момента се въздържат от подробности. Информацията идва само две седмици преди да се навършат 16 години от катастрофата, в която загинаха трима души.

Официалната версия за катастрофата е, че във фаталната нощ шофьорът Пол Анри, който е карал принцеса Даяна и нейния приятел Доди ал Файед, е бил пиян. Съществуваха и версии, сред които, че виновен за катастрофата е водач на друг автомобил Fiat. Колата обаче така и не беше намерена. Бащата на Доди – милиардерът Мохамед ал Файед обяснява, че вероятно шофьорът е бил заслепен от сигналните светлини на входа на тунела. През 2008 г. британският съд се произнесе, че лейди Ди е станала жертва на „непредумишлено убийство”, извършено в резултат на небрежно управление на автомобила.

Принцеса Даяна беше първата жена на наследника на британския трон – принц Чарлз, син на кралица Елизабет II. Лейди Ди придоби огромна популярност в цял свят, а сред британците и до днес е известна като „принцесата на народа”.