Несебър отбелязва празника си с грандиозно 3D mapping шоуНесебър отбелязва празника си с грандиозно 3D mapping шоу

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

С грандиозно 3D mapping шоу Несебър ще отбележи своя празник и 30-тата годишнина от присъединяването на града към списъка на световно и културно наследство на UNESCO на 15 август. Това съобщават от пресцентъра на общината.

По случай празника е подготвена изключително богата културна програма. На пет сцени, разположени на различни места в Стария град ще се представят професионални изпълнители и състави в различни жанрове: балетни спектакли – Балетна галавечер – Шехерезада и Романтично на Бургаската опера, тийнейдж парти с Рафи, театрално-музикален спектакъл – РИТЪМ, създаден от Андрей Баташов, детски празник – „Най-веселото детско шоу“ на театър „Усмивки”, рок-концерт с Хиподил, фолклорни поздрави с Данислав Кехайов.

В програмата е включена и атрактивна игра, в която възможност да участват ще имат всички жители и гости на града, които желаят. Наградата е златна юбилейна монета, която няма да бъде лесно достъпна. Участниците с авантюристичен дух ще трябва да я търсят из целия старинен град, чрез определени послания и маршрути. Играта е вдъхновена от компютърните игри и е на три езика – български, английски и руски, а всеки участник ще получи и специален сертификат.

Заради празниците движението в Несебър ще бъде временно блокирано, през деня ще бъдат затворени главния път за новия град, а след 16 ч. и пътят с автомобили към стария Несебър.