45% от игрите във Facebook са лотария

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

45% от игрите във Facebook са лотария

Игрите във Facebook са доста популярен начин за привиличане на нови фенове. Новата инфографика на Kontest разкрива интересни особености около тях.

Над 70% от големите конпании ще интегрират игрови елементи в техните Facebook-кампании или промоции до 2014 г. Още по-хубавото в случая, е че над 70% от феновете наистина играят тези игри, за да спечелят награда.

Развлекателната индустрия е на първо място по използването на състезателния способ. На второ място е технологичната индустрия, следвана от музикалната. В самия начин на раздаване на разиграване на наградите, най-популярни са лотариите с 45%, следвани от викторини – 36%.

8% са „печелиш веднага“, 5% са състезания със снимки, 4% са проучвания или анкети, а на „други“ са отделени 7%.  Според Kontest, най-добрата продължителност на една Facebook кампания е 25 – 60 дни, а юни-ноември най-добрия период за стартиране на подобно начинание.
100% от брандовете искат имейл адрес при участие, а 1/3 от състезателите са избрали да получават информация и иактуализации от избраната марка.
34% от новите фенове на търговските марки са придобити чрез състезания, използвайки платформата на Kontest, а броя на влизанията през мобилни устройства се е увеличил 8 пъти спрямо 2012.

Когато стане въпрос за най-популярните награди, вижте кои са в ТОП 5:

Пътуване – 20%
Развлекателна награда – 18%
Музикална награда – 15%
Технологична награда – 13%
Моден артикул -12%

Средната стойност на наградите е оценана на 369 долара – доста впечатляваща сума, не мислите ли?

За още цифри, разгледайте инфографиката на Kontest.

 

Промо код: NEWTREND – 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG – хостинг планове и домейни, нови услуги.