10 предимства на Windows 8 при таблетите

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Windows 8 таблетите предлагат поне 10 предимства на потребителите спрямо устройствата на база Android и iOS

Наскоро Microsoft пусна предварителна версия на платформата Windows 8.1 Enterprise, с което даде още по-сериозна заявка за технологично превъзходство спрямо Android и iOS в качеството им на операционни системи за таблети. Прегледът на характеристиките показва поне 10 предимства на Windows 8.1.

1. Поддръжка на няколко потребителски профила

Тази функция присъства в Windows още от времето на NT и за 10 години беше развита до съвършенство. За сравнение, при iOS липсва подобна възможност и не се планира добавянето й в близко бъдеще, а Android се сдоби с аналогична функция съвсем наскоро с версия 4.3. При Windows 8 обаче всеки потребител може да настрои системата според предпочитанията си, докато в Android 4.3 многопрофилността има съвсем малко настройки.

2. Поддръжка на няколко монитора

Таблетът с Windows 8 може лесно да бъде свързан към монитор или телевизор, без използване на хитри технологии и манипулации с настройките. Две докосвания на екрана и неговото съдържание се дублира на големия екран. Подобна функционалност може да бъде постигната както по жичен интерфейс, така и безжчно.

3. Работа с всякаква периферия

Към таблет с Windows 8 може да се включи всяка джаджа, способна да работи с тази операционна система. Принтери, клавиатури, мишки, джобни носители на информация и много други устройства биват разпознавани безпроблемно от Windows 8 таблета, докато Android и iOS са много по-придирчиви в това отношение. Налага се и работа с драйвери, което не е приятно занимание за крайния потребител.

4. Технология „Snap view”

Тази технология в Windows 8 позволява разделяне на дисплея на две половинки с цел едновременна работа с две приложения – удобно и функционално решение, което в Windows 8.1 е още по-усъвършенствано.

5. Достоен файлов мениджър

Стандартният файлов мениджър в Windows 8 е по-функционален от интегрираните в Android и iOS решения. Разбира се, могат да се инсталират допълнителни приложения, но само малка част от тях са способни да конкурират по възможности файловия мениджър на Windows 8.

6. Кодиране на файлове

Windows 8 може да кодира файлове, така че да станат недостъпни за външни потребители, докато при Android и iOS това не е възможно без допълнителен софтуер.

7. Поддръжка на стилуси

По начало, в Windows 8 е вградена възможност за работа със стилуси. Тази функция присъства и в по-ранни версии на системата – практически от над 10 години.

8. Приложение „Bing News”

Тази програма се явява агрегатор на различна полезна информация, в частност новини. Същевременно Bing News е търсачка и в известна степен – пощенски клиент. Универсалността в случая е предимство. Решение с подобна функционалност няма в останалите мобилни платформи.

9. Пълноценен браузър

Принципно, мобилните уеб браузъри имат ограничена функционалност, в сравнение с настолните им версии. За разлика от Android и iOS, операционната система на Microsoft включва пълноценен браузър.

10. Работа с класен софтуер

Windows продължава да бъде основна платформа за разработчиците на класен софтуер като 3D редактори, офис пакети и други важни програми. Под Android и iOS се пускат само техни аналози, лишени от пълната им функционалност.