Аматьори убиват порноиндустрията

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Възходът на домашното порно заплашва с гибел професионалната порноиндустрия, съобщава в. „Дейли мейл”. Утвърдените порнозвезди са измествани от аматьори, които качват в нета собствени сексфилми или излъчват на живо с уебкамери. Някои от тях се сдобиват с постоянни фенове, които си падат по „домашняка”, на който при това се наслаждават безплатно или почти без пари. За сметка на това доходите на порноиндустрията направо са се сринали. Някога порнозвезди като Линда Ловлейс са били не по-малко известни от киноактьорите и музикантите, а днес са останали много малко имена, познати във всеки (е, почти всеки) дом, пише вестникът. Свое порно може да качи който си иска, при това напълно анонимно. А контролът е практически невъзможен, особено ако филмът се излъчва директно онлайн.

През 1998 г. общият световен оборот на порноиндустрията – интернет, кабелна телевизия и списания – е бил 10 милиарда долара, а днес е само 5 млрд.. Професионалистите са ударени не само от пиратството и свободния обмен на съдържание, но и от мераклиите, готови да плащат, за да гледат „предавания на живо” в интернет. Затова и за все повече хора уебпорното се превръща в основен източник на доходи.

Такъв например е „Джошуа”, който прави стриптийз пред уебкамерата. По този начин той хем изкарва пари, хем се грижи за дъщеричката си, докато жена му е на работа. Джошуа твърди, че е наясно какво ще му се случи, ако жена му и дъщеря му разберат какви ги върши, но да си безработен и да не изкарваш нищо, е много по-унизително. Пък и му се случвало да изкара и 100 долара за добро изпълнение.

Но най-голямата промяна в порнографията е, че все повече хора я практикуват напълно безплатно. За една година сайтовете, подобни на YouTube, позволяващи всеки да качва съдържание, са се удвоили и са вече над 1000. Така например девойка с псевдонима Джес е качила в нета цяла серия свои голи снимки. Направила го, за да получи положителни коментари и да си вдигне самочувствието, след като неин приятел разкритикувал тялото й. Била толкова доволна от резултата, че смятала да повтори. /БЛИЦ