Най-големите яхти в света

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Най-големите яхти в света

20 август 2013 | 17:00

10352

Абрамович вече не е собственик на най-дългата яхта: „Eclipse“ три години печелеше класацията, но тази година немска яхта е на първо място. Вижте луксозните яхти на супер богатите:

С дължина от 155 метра яхтата „Al Said“ е четвъртата по дължина яхта в света. Тя принадлежи към флота на султата на Оман, Кабус бин Саид Ал Саид. Той има и друга яхта, която е с големи размери – „Fulk Al Salamah“ е дълга 137 метра.

И това не е всичко: Третото място в класацията е на Blohm+Voss…

… и е не коя да е, а яхтата „Dubai.“ Третата по големина яхта в света е частна собственост на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, владетелят на Дубай. Луксозната яхта е с впечатляваща дължина от 162 метра.

Досега тази яхта беше най-голямата в света: дългата 163,50 метра „Eclipse“ на руския милиардер Роман Абрамович вече е на второ място. Собственикът на английския футболен клуб Челси си поръча яхтата от Blohm+Voss, базирани в Хамбург, Германия.

Тя бие всички рекорди: с дължината си от 180 метра, построената в Бремен, Германия, яхта „Azzam“ е най-голямата яхта в света. Шейх Халифа я е обзавел луксозно, разполага със салон с размери от 550 квадратни метра, с общ капацитет от 94 000 к.с. е и позволява максимална скорост от 31,5 възела (около 58 км/ч). Точната цена на яхтата не е известна, но слуховете са, че с всички включени екстри, е възможно да струва около 850 милиона евро.

Етикети:

яжти,
най-големите яхти,
еclipse,
роман абрамович

5 харесват тази статия

0 не харесват