Ники Иванов: 25 години играх с най-добрите, сега ще работя с най-добрите

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Бившият капитан на България Николай Иванов официално бе представен като помощник треньор в щаба на Камило Плачи в мъжкия ни национален отбор по волейбол. Утвърденият като един от най-добрите разпределители в историята на този спорт у нас, ще отговаря за израстването и работата на плеймейкърите в селекцията ни по време на подготовката за Евро`2013 през септември. Договорката сега е за един месец, но с опция за продължаване и следващия сезон.

При представянето си Иванов започна с думите: „Имах късмет 25 години да играя с най-добрите български волейболисти. Благодаря за предложението на БФВ и щаба да мога да работя с най-добрите настоящи български волейболисти! Мога да им бъда полезен. Надявам се този един месец да бъде ползотворен момчетата да могат да развият своя потенциал и да изпълнят поставените задачи. Няма да променяме стила, ще се стремя да помогна в коригирането, в прецизността, относно решенията във важните моменти и техническите неточности. Предложението е за до края на Европейското първенство с опция за продължаване”.

Преди време още като капитан и състезател на ЦСКА бе анонсирано, че в бъдеще той ще поеме треньорския пост при червените, но сега Ники Иванов не може да каже какво ще се случи. За него сега е важно израстването като треньор: „Някои неща се случват изведнъж, други постепенно. Моят път започна като момчето, което гони топките и носи водата, което после го пускаха да бие един сервис, един гейм, един мач. В един момента станах основен титуляр. Издържал съм на напрежението и се утвърдих като фигура, след което станах капитан на България. До сега всичко съм постигал, всичко крачка по крачка по пътя към целта ми в бъдеще. Сега ще бъде по същия начин и в треньорското поприще. Искам да се развивам. Нищо не мога да кажа по темата ЦСКА”.

Ники Иванов уточни още подробности относно раздялата си с националния отбор като играч и че е минал през 4 операции.