Кът за разкрасяване у дома

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Освен за голям и просторен гардероб, жените мечтаят и за уютен кът за разкрасяване у дома – място, където да се глезят, да обръщат внимание на прическата си, да съхраняват бижутата си или просто да се чувстват женствени и красиви.

Главната роля в къта за разкрасяване у дома е поверена на тоалетката (или още тоалетна масичка). Целта е тя да бъде функционална и практична мебел, която да се вписва в интериора на спалнята, да побира козметичните и бижутерийни съкровища на своята собственичка, да отговаря по стил на нейните вкусове и да предоставя терен за изява в областта на фризьорството, грима и маникюра. Желателно е да поставите тоалетката в близост до прозорец, за да получавате естествена светлина, на която цветовете придобиват друго излъчване.

Колко голяма да бъде тоалетката, това зависи от пространството, което сте отделили за кът за разкрасяване вкъщи. Някои избират тоалетна масичка с много чекмеджета и отвори, така че да побират повече неща. Други предпочитат по-изчистени варианти и залагат на тоалетка с едно голямо чекмедже. Трети проявяват въображение и с помощта на малко боя и декупажна техника превръщат старо писалище в основен елемент от къта за разкрасяване у дома.

Удобен вариант е и този, при който тоалетката наподобява умален вариант на ракла, като предоставя възможност за повдигане на плота и съхранение на вещи под него.

Особено внимание трябва да се обърне и на огледалото – най-често едно по-голямо, обгърнато от красива рамка и прикрепено към тоалетната масичка. В други случаи огледалата са три, също част от тоалетката.

В зависимост от декора на дома като цяло и от личните предпочитания, може да изберете кът за разкрасяване в различен стил. Някои са почитатели на модернистичния интериор, затова избират стъклена тоалетка и цветен стол. Други харесват по-елегантния и аристократичен декор, затова залагат на тоалетна масичка от тъмно дърво в комбинация с удобно кресло. Трети са фенове на винтидж стила и предпочитат бяла тоалетка с голямо огледало и метален стол с орнаменти, покрит от удобна възглавничка с флорални мотиви.

В повечето случаи жените не могат да отделят много място за кът за разкрасяване, затова не затрупвайте останалото пространство с излишни вещи. Бъдете организирани, но и идейни. Ако не искате да затваряте бижутата си в кутия, дръжте гривните и герданите във високи, стъклени винени чаши на тоалетката, а пръстените в малка порцеланова купичка.

Лаковете могат да бъдат поставени в ратанов панер, а в цилиндричен моливник може да си държите четките за грим. Но не всички трябва да бъде на показ, защото така претрупвате плота на тоалетката. Най-използваните вещи като парфюм или гримове дръжте отгоре, а другите приберете в чекмеджетата.

Ниска ваза с букет свежи цветя придава допълнителна кокетност на вашия кът за разкрасяване у дома.

21.08.2013/ Христина Спасова