Буквена грешка издава фалшива шофьорска книжка

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Русенски митничари заловиха българин, излизащ от страната с фалшива шофьорска книжка. Автомобил “Пежо” с разградска регистрация, управляван от 48-годишният мъж, е бил спрян през нощта на излизане от страната през “Дунав мост”. При извършената щателна митническа проверка в специализираното хале на граничния пункт в жабката на колата митническите инспектори открили свидетелство за правоуправление на името на водача, съобщават от агенция „Митници“.Митнически служител обаче забелязал, че едното от имената, изписани на шофьорската книжка, се разминава с това на личната карта на водача.

Вместо Сабри фалшификаторът бил изписал Сарби. Това било първата индикация, че нещо с документа не е наред. Освен това митническият служител забелязал и разминаване в изпитните дати за съответните категории – категория С била взета /според фалшификата/ преди категория В. Имало несъответствие и в шрифтовете на изпитните дати. Последвала проверка със специализиран уред, която потвърдила подозренията, че става дума за подправено свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Веднага за случая е уведомен началникът на дежурната смяна на служба “Паспортен контрол” на “Дунав мост” и автомобилът, заедно с хванатия в измама шофьор, са предадени по компетентност на Гранична полиция. По случая е започнала полицейска проверка./БЛИЦь