Няколко натурални алтернативи на ибупрофена

3
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Преди време хората взимаха срещу болката аспирин, който лекарите ту отричат, ту възхваляват. Днес по-популярен е ибупрофенът, който може да се открие в голяма част от медикаментите срещу възпаление, температура и болки. 

Той е нестероидно противовъзпалително средство, което се продава с и без рецепта, пишат от apteka-optima.com. Медикаментът обаче има доста странични ефекти, сред които проблеми с кръвообращението и сърцето, кървене и перфорация на стомаха и вътрешните органи, повишена опасност от инсулт и инфаркт. Затова вместо лекарство, можете да изпробвате някое натурално средство срещу неразположенията.

Босвелия Тази противовъзпалителна билка идва от дръвчето Boswellia serrata, което вирее в Индия. Тя съдържа босвелиева киселина, която има действие срещу инфекции и възпаления. Тя подобрява кръвообращението в посока на ставите и предпазва от възпаления като възпира навлизането на бели кръвни телца в увредената тъкан. Босвелия може да се намери като хранителна добавка и като съставка на кремове. Срещу болка се предписва доза от 450 до 750 мг ежедневно, за месец.

Котешки нокът Билката котешки нокът, Uncaria tomentosa, расте в Южна Америка. Тя съдържа противовъзпалителни съставки, които блокират производството на хормона простагландин. Той способства за болката и възпалението. Предлаганата доза от билката е от 250 до 1000 милиграма, от 1 до 3 пъти дневно. Ако превишите дозата може да се появи диария.

Капсаицин Активната съставка на лютите чушки е със силна активност срещу мазнините и срещу възпаленията. Не напразно в Индия, където върлуват толкова много болести, кухнята е люта, за да се защитят хората от инфекции. Капсаицинът често се употребява в кремове срещу ставни болки, болки в мускулатурата и нервните окончания върху кожата. Кремовете с капсаицин имат различна концентрация и могат да се нанасят до 4 пъти дневно. В началото можете да усетите загряване и щипане, но те бързо отминават.

Куркумин Основната активна съставка на куркумата е силно болкоуспокояващо средство, което блокира онези протеини в тялото, които причиняват възпаление и спират невротрансмитерите, които изпращат съобщение за болка до мозъка.. особено полезна е съставката срещу хронични болки от ревматоиден артрит. Дозата обикновено е между 400 и 600 мг, по 3 пъти дневно.

Омега 3 мастни киселини Омега 3 киселините също имат противовъзпалителни свойства и могат да се употребяват от хора с артрит, с възпалени черва и с други възпалителни болести. Освен това те редуцират опасността от болести на сърцето, което е особено полезно за хора с ревматоиден артрит, при които рискът е по-голям. Дозата обикновено е по 1000 милиграма дневно рибено масло.

Кора от бяла върба Билката е „прабаба“ на аспирина, тъй като нейна основна съставка е салицин, който в стомаха се трансформира в салицилова киселина. Кората е по-щадяща стомашната тъкан от хапчетата, но има активно действие срещу болка, треска и възпаление. Обикновено дозата е по 1 до 2 пълни капкомера дневно от тинктура, като ги разтворите в малко вода.