Плюсове и минуси на диетата със сокове

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Независимо от факта, че най-добрата стратегия за дългосрочно отслабване, т.е. запазване успешния резултат вследствие на някоя диета, е здравословното хранене, комбинирано със спорта, хората продължават да се интересуват от нови диети.

А нашите колеги от Kulinar.bg не спирт да следят „актуалните” хранителни режими. И когато открият нов такъв, на бърза ръка разнищват и плюсовете, и минусите му. Ето какво ни споделиха те за така наречената сокова диета.

Напоследък все повече се шуми около „прочистването“ със сокове, което трупа популярност благодарение на редица холивудски знаменитости.

Преминаването на соково захранване позволява на тялото да пренасочи енергията, която използва за храносмилането на твърдата храна.

Диетолозите обаче често забравят да включат факта, че тази неколкодневна сокова диета се отразява различно на всеки човек.

Соковият режим не е подходящ за диабетиците, поради концентрацията на захар в плодовете, за хората с наркотични зависимости, както и за бременни и кърмачки.

От друга страна, соковете са много полезни за хората, страдащи от акне, прекомерно изпотяване, храносмилателни проблеми и неспокоен сън.

Ако решите да се подложите на подобна течна диета, имайте предвид, че ще отслабнете бързо поради прочистването на чревния тракт, но реално няма да изгорите никакви мазнини.

Още любопитни статии от Kulinar.bg:

Диетата на Джери за здрави и бели зъби

Хормоналната диета и връзката между хормони и хранене

Диета „Тя и Той“