На петела опашката

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Август е пъстър месец – като на петела опашката: убийства и самоубийства, катастрофи, давене, пожари – от една страна; от друга страна – коктейли, плаж, монокини… А като забъркаме към тая смес и малко политика, нещата загрубяват. Едно време имаше политкомисари, днес е времето на политкоктейлите.

„Коктейл „Оставка“ пиха пред президентството“, преглъща „Труд“. 50 човека от контрапротеста се събраха пред сградата, в която се помещава главнокомандващият, направиха си фъдж „Импийчмънт“ и с него – коктейл „Оставка“. „В съставките на напитката се включваше „двоен стандарт“, листа от гербер, „частично вето“, щипка арогантност и ледено мълчание за желанието на българите за по-добър живот“, разясняват акцията си контрапротестантите.

„Плевнелиев отива във Виетнам през октомври“, пише „Стандарт“ редом до своя разказ за коктейла „Оставка“. Държавният глава щял да ходи в Далечния изток още през февруари, но оставката на кабинета на ББ отложила пътуването за есента. Тъкмо човек да си помисли, че Плевнелиев само във Виетнам го канят и „Стандарт“ информира, че преди това ще лети за Ню Йорк, за да участва в заседанието на ООН. Там президентчето щяло да изнесе реч и да участва в срещата от Глобалната инициатива на Бил Клинтън.

„Един развод на всеки 2 сватби“, отбелязва на 1-ва стр. „Телеграф“ – сякаш за да напомни, че коктейлите, съпътстващи бракосъчетанието, водят до тежък екзистенциален (и конвенционален) махмурлук. На месец имало по цели 1000 развода – храна за адвокатите и сеир за комшиите.

„На нос Калиакра откриха пръстен убиец от 14-и век“, пише пък „Преса“. В накита имало специална кухина за отрова (за незабелязано изсипване в коктейла). Според археолозите това бил „първият пръстен за извършване на убийства, намиран някога в България“. И жертвите вероятно били благородници и аристократи. С какво убива, как убива – с удар по чайника ил с капка татул из унутре? Мълчат.

Един такъв коктейл – и спираш да чуваш петлите.