Милионер водил бременната си съпруга с каишка за куче

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Имотен магнат е обвинен в това, че е слагал кучешки нашийник с шипове на съпругата си и я развеждал на каишка, след което я оковал към семейното ложе с прикован към главата й пистолет и я изнасилил със стик за голф.

Подробности за ужасяващата жестокост станаха ясни в съда тази седмица, по време на предварителните слушания по процеса срещу 74-годишния Клайд Бърг по обвиненията в нанасянето на телесни повреди на съпруга и сексуална пенетрация със сила, пише novini.bg. Съпругата му шведка, 37-годишната Елена Бърг бе намерена цялата в кръв в дома на двойката в Сан Хосе миналата година, когато е била бременна в деветия месец. Тя казала на пристигналите полицаи, че мъжът й сложил каишката и я приковал към леглото, след което я насилил със стик за голф. Уточнява се, че Бърг не е бащата на детето, с което Елена била бременна.

Вчера тя застана на свидетелската скамейка в съда в Санта Клара, за да представи своята версия за случилото се на съдията, който трябва да реши, дали има достатъчно доказателство срещу Бърг, за да започне същинския процес.

Имотният магнат, чието състояние се оценява на 200 милиона долара, категорично отрича обвиненията и твърди, че е станал жертва на измама, чиято цел е да се заобиколи предбрачния договор с Елена. Ако бъде признат за виновен и осъден, Бърг може да лежи до 15 години в затвора.

По време на показанията вчера, Елена шокира съдебните заседатели отказвайки да отговори на ключови въпроси. Сред тях бяха въпроси, свързани с неин арест през 2010 г. по подозрение в домашно насилие и причините за прекратяването на предишни две бременности.

По думите на шведката, инцидентът е бил кулминация на 10 години физическо и сексуално насилие от страна на нейния съпруг. В документите за развода им се казва, че Клайд размахвал властта си по неин адрес като „оръжие за масово поразяване“ и се твърди, че тя е живяла на практика в изолация „като робиня“, страхувайки се от неговите непредсказуеми изблици на насилие.

По думите й, съпругът й я напивал, карайки я да пие алкохол от кучешка паничка, и й забивал главата в тоалетната, когато тя повръщала заради сутрешното гадене.

Налице са известни съмнения относно достоверността на показанията на Елена за случилото се на 4 септември. Гинеколози достигнаха до извода, че жената не е била подложена на такава степен на насилие, за която тя твърди. Също остава въпросът как тя е успяла да се се обади на спешния телефон 911, докато е била със завързали зад гърба й ръце.

Клайд Бърг е брат и бизнес партньор на милиардера Карл Бърг, един от най-богатите хора в САЩ. Елена е третата му съпруга.