Сексскандал в манастира Шаолин

1
Добави коментар
mignews
mignews

Говори се, че игуменът на манастира Шаолин Шъ Юнсин посещава проститутки, укрил е сериозна сума пари и има незаконно дете, съобщава в. „Дейли Мейл”.

Манастирът Шаолин, разположен в провинция Хънан в Централен Китай, е основан през V в. и е известен със своя отличителен стил кунгфу. Но едва когато 48-годишният Шъ, наричан още „изпълнителният директор на кунгфуто”, поема управлението на манастира през 1999 г., той се превръща във финансов феномен.

Монасите от Шаолин сега правят световни турнета, за да демонстрират своите умения в бойните изкуства, включително и в боксови срещи срещу морски пехотинциот армията на САЩ в Лас Вегас. Манастирът печели толкова много пари, че преди няколко години дори се обмисля възможността да се трансформира в публична компания, чиито акции да бъдат пуснати на борсата в Хонконг или Шанхай.

Светата обител прибира около 30 милиона долара годишно от продажба на билети за своите представления. Освен това манастирът Шаолин отвори редица дъщерни храмове в САЩ и Венецуела, за да експортира своя уникален кунгфу стил.Новата корпоративна атмосфера, заобиколила уязвимата будистка институция, обаче е повод и за редица обвинения в това, че монасите й са забравили за своята духовна мисия. Преди няколко години китайски интернет потребители разпространиха снимки, показващи силния контраст между живота на монасите от Шаолин и техните колеги в аскетичния манастир Дабей, чиито обитатели се обличат само в сиви дрехи и отказват да приемат пари от посетителите.

През 2011 г. името на игумена Шъ Юнсин влезе във водещите заглавия на пресата, след като бе хванат с проститутка. От манастира отрекоха игуменът да е плащал на жени за секс и заявиха, че духовникът е извършвал религиозни ритуали в бордеяпо време на полицейската операция.Друг скандал удари манастира по-рано тази година. Бе съобщено, че в стените на отделенията за жени са били намерени скрити камери, които записвали обитателите на светата обител от нежния пол.

Испански вестник на свой ред съобщи, че Шъ – първият будистки монах с магистърска степен по бизнес администрация, е укрил в тайни сметки над $3 млрд. Още по-скандална бе новината, че благочестивият игумен има извънбрачен син от китайка, която учи в Германия. Представители на храма отрекоха информацията и заявиха, че историите не са нищо повече от слухове.